L’Ajuntament de Masquefa, investigat en l’operació Térmyca

550

masquefa ajuntDimarts al matí, un membre de la Guàrdia Civil va entrar, pel registre d’entrada de l’Ajuntament masquefí, un requeriment d’informació sol·licitant documentació relacionada amb la contractació de l’empresa Efial. L’Ajuntament de Masquefa és un dels investigats en l’operació Térmyca. Aquesta operació investiga a diversos ajuntaments de tot l’estat per delictes contra administració pública, organització criminal, blanqueig de capitals, malversació, prevaricació, suborn i tràfic d’influències, entre d’altres.

L’alcalde Xavier Boquete manifestava, en el moment del fets que “Com sempre hem fet, col·laborarem amb la justícia en tot allò que puguem. No obstant, ens ha semblat molt estrany que tractant-se d’unes actuacions “secretas”, tal com diu l’ordre judicial, la premsa n’hagi tingut coneixement abans que l’Ajuntament rebés el requeriment”.

Per ahir dijous era prevista un sessió plenària on es presentava una moció d’urgència on s’explicaven els motius i la determinació de l’Ajuntament per posar fi a la relació contractual, de forma immediata i ordenada, amb l’empresa Efial.

A hores d’ara, des d’Alcaldia ja s’ha comunicat als diferents departaments municipals amb els quals l’empresa hi guardava relació professional que, ordenadament i sense que cap tasca quedi desatesa, en el termini més curt de temps es finalitzi la col·laboració amb Efial.

L’equip de govern reconeix la bona tasca professional desenvolupada per la consultora -una valoració compartida també pels mateixos tècnics municipals-, però l’Ajuntament de Masquefa, fent ús del seu deure i responsabilitat per mantenir una bona imatge de la vila i per no posar en risc el bon nom de Masquefa pren aquesta decisió ja irrevocable.

L’empresa Efial SL (actualment CGI), des de l’any 2009 presta serveis d’assessorament econòmic i financer al govern de l’Ajuntament de Masquefa i a l’empresa pública Masquefa Impulsa SL.

ERC i el PSC demanen explicacions

Vista l’alarma social que ha desencadenat a Masquefa i a l’Anoia pels requeriments efectuats per la Guàrdia Civil,  els grups municipals del PSC i ERC van demanar informació del que estava succeint al secretari de la corporació. El mateix dimarts a la tarda es va convocar una junta de portaveus per donar les pertinents explicacions.

Els grups municipals d’ERC i PSC valoraven com a insuficients les explicacions donades pel govern de Masquefa, i consideren necessària la rescissió immediata de qualsevol relació contractual entre l’Ajuntament de Masquefa i l’empresa Efial SL i exigeixen l’assumpció de responsabilitats polítiques per mantenir els contractes amb Efial SL després de l’any 2014.