L’Ajuntament ja té en exposició la millora de l’avinguda Catalunya a l’entorn del futur hipermercat Bon Preu

929

L’Ajuntament ja té en fase d’exposició pública l’aprovació inicial del projecte d’urbanització fruit de la modificació puntual del Pla General a la part est de l’illa que afronta amb les avingudes del Mestre Montaner i de Barcelona i el carrer de Lleida, és a dir, el conjunt de millores que finançara el Grup Bon Preu a canvi de la requalificació que s’ha fet a la parcel·la de l’antiga Vives Vidal SA on s’encabirà un nou hipermercat de la marca Esclat Bon Preu. El conjunt de millores suposarà una inversió d’1,8 milions d’euros, i les obres podrien començar el proper mes de setembre.

També existeix en exposició pública el projecte de reparcel·lació de la zona, on hi figura la creació d’una nova parcel·la després de l’adquisició per part de Bon Preu de l’antiga fàbrica Colom Bisbal, les cessions públiques de voreres i eixamplament de carrers, i també la cessió de la tercera planta de l’edifici de l’antiga Vives Vidal a l’Ajuntament, on hi farà un centre tecnològic vinculat al sector tèxtil. Es tracta de la torre que és just al xamfrà del carrer Lleida amb l’avinguda Barcelona.

Vista general del projecte de millora a l’av. Catalunya
Esboç no oficial del projecte a la parcel·la de l’antiga Vivesa

El tinent d’alcalde de Qualitat Urbana de l’Ajuntament, Jordi Pont, ha explicat a La Veu que el projecte d’urbanització “correspon al que el promotor està obligat a fer en funció de la modificació del Pla General que permetrà la construcció de la zona comercial”.

El projecte contempla la reconstrucció de la rotonda del carrer Lleida amb l’avinguda Catalunya, que serà pràctiament el doble de gran que l’actual, i una altra a l’altura del carrer Sant Josep, una mica més petita. També s’eixampla la vorera entre els carrers Sant Josep i Lleida, i la nova secció de l’avinguda Catalunya, que tindrà, com ara, dos carrils per cada sentit de circulació però amb una mitjana a la part central.

També es pot observar en el projecte una clara millora del “carrer” que ara mateix connecta l’avinguda Mestre Montaner amb l’avinguda Barcelona, entre el Caprabo i l’acadèmia Igualada amb l’antiga Colom Bisbal i Vivesa. Aquesta via passarà a tenir dos carrils.
Tot aquest projecte té caràcter de públic, i podria estar en marxa la propera tardor. Altra cosa és el projecte privat, és a dir, el del futur hipermercat. Pont explica que “el projecte no s’ha presentat, únicament el que hi ha és una llicència de retirada d’elements interiors de l’edifici que no s’enderrocarà”. Posteriorment s’atorgaran llicències per a enderrocar els edificis baixos de l’antiga fàbrica de Vivesa, i el de la Colom Bisbal, i, finalment, una altra de construcció del nou espai i d’adequació de les naus que quedaran intactes.

El projecte que és en exposició pública permet veure un esboç de com serà el futur hipermercat de Bon Preu Esclat, tot i que no té per què coincidir amb el projecte oficial. S’observa un enorme aparcament en superfície, en l’espai que ocupava la fàbrica de Vivesa, tot i que també tindrà una planta idèntica soterrada, amb entrada des de l’avinguda Catalunya. L’espai de l’antiga Colom Bisbal serà ocupat per la gasolinera, amb sis sortidors i dos rentadors, mentre que apareixen dues construccions noves d’edifici paral·leles al “carrer” que separa la parcel·la del Caprabo i l’Acadèmia Igualada.

Finalment, l’hipermercat en sí ocupa l’edifici noble de l’antiga Vivesa, així com la torre de xamfrà de les avingudes Lleida i Barcelona. La xifra prevista d’inversió que es va fer pública en anunciar el grup Bon Preu el seu projecte d’Igualada era de 13 milions d’euros, però fonts municipals asseguren que la xifra serà significativament més important.
De tota manera, és segur que serà la més alta feta mai per una empresa privada a la ciutat. No és previst que les obres comencin fins la primavera de l’any 2019.