L’Ajuntament implantarà a la ciutat un “bicing” elèctric

323

Que Igualada sigui Ciutat Europea de l’Esport 2019 comença a tenir conseqüències positives. La setmana passada coneixíem que la ciutat serà final d’etapa de la propera “Vuelta a España” de ciclisme, i en aquesta ocasió us avancem en primícia que l’Ajuntament implantarà un “bicing” (sistema de lloguer de bicicletes urbanes) elèctric a la ciutat, que serà el primer que existirà fora de Barcelona.

L’Ajuntament vol inaugurar aquest servei coincidint amb el pas de la “Vuelta” per Igualada, i, al mateix temps, construirà un tram experimental de carril-bici a la Rambla Sant Isidre, si bé no serà l’únic. La Veu ha pogut saber que el carril-bici més important unirà el Campus Universitari del Pla de la Massa amb el que es construirà a l’antic Hospital, amb un circuit que passarà per l’avinguda Gaudí i el Passeig Verdaguer, més ample, i un altre més estret però totalment funcional a través de les Rambles, la Soledat i el carrer Sta. Joaquima de Vedruna. També es faran carrils-bici en l’eix nord-sud de la ciutat, de fort pendent, però fàcilment transitables gràcies a les bicis i patinets elèctrics.

El “bicing” elèctric igualadí comptarà, d’inici, amb vuit estacions, quatre a la part baixa de la ciutat, i quatre més a l’alta. Per utilitzar-lo caldrà abonar-se per adquirir una targeta física, o bé utilitzar el mòbil per activar el servei.

El Bicing s’entén com un mitjà de transport per a desplaçar-se d’un punt a un altre. Per aquesta raó, els primers 20 minuts de cada trajecte estan inclosos a la tarifa d’abonat. A partir d’aquí, es pagarà segons el temps que s’utilitzi, amb un màxim de dues hores.
El Bicing elèctric és perfecte per a trajectes ascendents, degut a l’orografia d’Igualada. Serà també un complement ideal al transport públic tradicional de la ciutat. La seva finalitat és cobrir els petits trajectes diaris que es fan per dins d’Igualada.

La tarifa anual comportarà, al mateix temps, un descompte equivalent en l’impost de circulació si es disposa de cotxe, però per aconseguir el descompte caldrà mantenir una trobada amb l’alcalde Marc Castells i assegurar-li que el votarà a les properes eleccions, tot cridant amb veu alta i traient el cap per la finestra “ni Conill, ni Cuadras, Castells és el millor. Repetiu amb mi: Castells, Castells, Castells”. Si la gent no respon, no hi haurà descompte, i el ciutadà serà immediatament atonyinat pel Cunyat, Jordi Pont, en un Saló de Sessions preparat per l’ocasió.