L’Ajuntament es forma en els drets del col.lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals

44

Els passats dies 24 i 26 d’octubre va tenir lloc el curs Claus pel disseny i la implementació de polítiques públiques LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals), organitzat per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació. L’any 2017 es va impartir aquest curs a caps de servei i a representants a la comissió municipal d’Igualtat i enguany s’ha fet extensiu al personal municipal que treballa en l’atenció directa a la ciutadania.

Des del 18 d’octubre de 2014, Catalunya compta amb una llei que garanteix els drets de persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI). L’objectiu d’aquesta llei és desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI, evitar situacions de discriminació o violència i que les administracions locals facin millor intervenció, precisament des d’una mirada LGTBI, per tal que la diversitat sexual i la identitat de gènere és pugui viure lliurement al territori.

La mateixa Llei estableix que “les administracions públiques de Catalunya han de garantir a les persones LGTBI que pateixen o es troben en risc de patir qualsevol tipus de violència o discriminació, el dret a rebre de manera immediata una protecció integral, real i efectiva”. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Igualada vol fer arribar a aquells professionals que atenen la ciutadania els coneixements necessaris dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. El curs va comptar amb l’assistència d’unes quaranta persones, repartides en dues sessions.

La voluntat de l’Ajuntament és crear el Servei d’Atenció Integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere (SAI), des d’on es pugui donar resposta a qualsevol demanda o queixa relacionada amb drets de les persones LGTBI, coordinadament amb la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.