L’Ajuntament d’Igualada aprova implementar busos llençadora a Castellbisbal per enllaçar amb Renfe

81

Dimarts el ple de l’Ajuntament va aprovar la proposta d’ERC i JERC, presentada conjuntament amb Decidim Igualada, per la implementació de busos llançadora fins a Castellbisbal per enllaçar amb Renfe. La proposta, de la que ja en vam parlar a La Veu a la passada edició, consisteix en oferir busos des d’Igualada fins a Castellbisbal amb una oferta horària “suficient per satisfer la demanda” ja que “hi ha una evident deficiència de la Hispano Igualadina-Monbus en tots els corredors en els que operen i serveis que presta als igualadins”.

Pels republicans, però, això no suposa “abandonar” la lluita per aconseguir “canviar de companyia i que la Hispano Monbus deixi de prestar aquest mal servei als igualadins. Però davant la passivitat del govern d’Igualada per trobar i oferir solucions, fem aquesta proposta que cada cop més igualadins fan servir”. La moció va comptar amb els vots favorables de tot el ple menys els de CiU i PP, que es van abstenir. Des del PP, el regidor Joan Agramunt va afirmar que preferia que els busos arribessin a Martorell, enlloc de Castellbisbal. El tinent d’alcalde Jordi Pont va reconèixer que “el servei que es dóna no és el que ens agradaria, però també és cert que des de que hi ha el bus Exprés hi ha milers d’usuaris més, i això vol dir que molts no agafen ara el cotxe”.

Ambtot, fonts consultades per La Veu han explicat que és pràcticament impossible que la proposta aprovada es porti a terme, ja que un servei regular de transport Igualada-Castellbisbal l’ha d’oferir la Generalitat, i no l’Ajuntament, i igualment sotmetre’l a concurs per adjudicar-lo. Qualsevol acció directa seria probablement impugnada per Monbus -o altres companyies- com ja va suceeïr als anys 90 amb l’Associació Anoienca d’Ajut a l’Universitari, fundada per un grup d’estudiants igualadins que, farts de la Hispano, van llogar a Gibert un autobús diari per anar a la UAB de Bellaterra, només per als socis de l’entitat. La Hispano Igualadina va posar-hi traves i va sortir-se amb la seva, en considerar-se que era un transport “regular” i no “discrecional”.

En el ple també es va aprovar una moció d’ERC que planteja atorgar unes beques de transport als joves universitaris i estudiants d’FP d’Igualada per tal d’alleugerir la càrrega econòmica familiar, amb el suport d’ERC i CUP i amb l’abstenció de CiU, PSC, PP i DI.

Vacances pagades… per tots

En el torn de precs i preguntes, la CUP va treure el tema de la recent sentència que obliga l’empresa local de neteja -en la que l’Ajuntament hi té un 34%, i la resta FCC- a readmetre un treballador que va ser acomiadat de forma improcedent. La Veu ha pogut saber que l’empresa ha contestat per carta al treballador, que va demanar tornar al seu lloc de treball després de la sentència, avisant-lo que presentarà recurs i que, mentrestant, “vosté continuarà rebent la seva retribució habitual però exonerat del deure de prestar serveis”. Es veu que a FCC i l’Ajuntament li sobren els diners.

Jordi Puiggròs