L’Ajuntament de Masquefa rep el Premi Solidari ONCE Catalunya 2018

27

El passat 10 de desembre l’Auditori ONCE Catalunya va acollir l’acte de lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018, que reconeixent i premien aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d’influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l’autonomia personal i l’accessibilitat universal, la vida independent, i que siguin coincidents amb els valors essencials de la Cultura Institucional del Grup Social ONCE.

Enguany, entre els premiats hi havia l’Ajuntament de Masquefa, que ha estat reconegut per l’ens per la tasca duta a terme pel consistori des de l’any 2009 a través del projecte ‘CTC Accessible’, que permet a les persones amb qualsevol tipus de discapacitat accedir a les TIC en igualtat de condicions. Així, al CTC s’ofereixen serveis de formació, assessorament emprenedor, borsa de treball, etc. sota el paraigües de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. A més, es disposen d’eines TIC especialitzades que garanteixen l’accés als serveis amb voluntat clara de que siguin accessibles per a tothom.

A més del consistori masquefí, també han estat premiats aquest 2018 per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits l’Associació Pulseras Candela, el programa de ràdio ‘Ser Especials’ de la Fundació Mercè Pla, en Marc Buxaderas i el Club Gimnàstic Tarragona.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.