L’Ajuntament de Calaf incrementa un 60% els diners per a les beques escolars del proper curs

21

L’Ajuntament de Calaf ha obert una convocatòria per sol·licitar una beca per a alumnes de famílies amb una situació socioeconòmica desafavorida. El consistori destina 6.500 euros a aquests ajuts, incrementant-los un 60% respecte l’actual curs. L’ajut es destinarà a l’adquisició de llibres i material escolar per al proper curs 2017-2018 i per primera vegada hi poden optar els estudiants de secundària (ESO).

Per optar a la convocatòria cal estar empadronat a Calaf i estudiar educació infantil, primària o secundària en un dels dos centres del municipi. Els pares o tutors hauran de presentar la sol·licitud per optar a la beca a l’Ajuntament de Calaf entre el 22 de maig i el 2 de juny. La resolució dels ajuts es donarà a conèixer el 19 de juny a través dels dos centres educatius de Calaf i de l’Ajuntament.

L’import d’aquestes prestacions municipals es determinaran per la suma de les valoracions econòmiques i socials segons els criteris establerts en les bases de la convocatòria. Segons els resultat de les valoracions, els ajuts podran representar entre un 15% o un 50% del cost total dels llibres i material, amb un màxim de 250 euros per família. A banda, segons el número de sol·licituds rebudes i de la seva resolució, es podrien retocar aquests percentatges amb l’objectiu d’afavorir el màxim de persones possible.

La Junta de Govern Local ha aprovat, en la sessió d’aquesta setmana, les bases de la convocatòria d’ajuts que ja es poden consultar al web de l’Ajuntament de Calaf.