L’Ajuntament de Calaf destina 13.800 euros per posar a punt la piscina municipal

24

A les 11.00 hores d’aquest dissabte, 24 de juny, la Piscina municipal de Calaf encetarà una nova temporada. Enguany serà més llarga ja que restarà oberta fins al 10 de setembre.  Tot i això el consistori manté els preus dels abonaments, els cursets i les entrades.

Prèviament a l’obertura, per tal que dissabte estigui tot a punt, l’Ajuntament de Calaf ha fet una sèrie d’obres de manteniment per un valor aproximat de 13.800 euros. S’ha fet un rejuntat dels vasos de les piscines gran i petita,  s’han substituït totes les reixetes del voral de la piscina, s’ha netejat tota la calç i s’ha fet un ajust dels paràmetres de l’aigua, inclòs un tractament anti algues.

A nivell d’instal·lacions, s’han netejat a fons els vestuaris de la piscina i s’han canviat els polsadors de les dutxes exteriors que estaven en mal estat. També s’ha desbrossat la zona enjardinada i s’ha aplicat un tractament per evitar les molestes formigues.

Per fer el control de l’aigua, enguany es comptarà amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona. L’objectiu és millorar la qualitat de l’aigua i de l’equipament en general i, per aquest motiu, periòdicament es traslladaran a la instal·lació dos tècnics especialitzats.

Alhora, per millorar la gestió diària de la qualitat de l’aigua, i gràcies a una subvenció de l’Àrea de Salut Pública de l’ens provincial, s’adquirirà un fotòmetre, un dispositiu per controlar el PH, el clor i l’alcalinitat, entre altres coses. També està prevista la compra d’un turbidímetre, un aparell que mesura la turbidesa de l’aigua.

Noves activitats per a gent gran

A més dels tradicionals cursets per a nens, joves i adults, enguany se suma una nova activitat dirigida a persones majors de 65 anys i jubilats que tindrà lloc durant el mes de juliol tots els dilluns i dimecres entre 11.00 i 12.00 hores. Es tracta de cursos aquàtics que l’Ajuntament programa en col·laboració de la Federació d’Associacions per a la Gent Gran (FATEC), i el suport econòmic de l’Obra social de La Caixa.

L’objectiu és promoure l’activitat física entre les persones grans. Per aquest motiu, aquesta activitat aquàtica és oberta a totes les persones que hi estiguin interessades, independentment de si viuen o no a Calaf.

Igual que la resta de cursets i abonaments, les inscripcions per aquesta activitat s’han de formalitzar al Punt d’Informació, fins al 23 de juny, i a la Piscina municipal a partir del 24 de juny.

Abonaments i cursets

Fins al proper dilluns, 26 de juny, es poden fer les inscripcions per als cursets de natació. La data d’inici dels cursets és el dilluns, 3 de juliol, i s’allargaran fins al 28 del mateix mes. Com ja és habitual, hi haurà una reunió informativa per als pares i mares el 28 de juny a les 20.00 h a la piscina.

Fins al 23 de juny les inscripcions als cursets i la d’adquisició dels abonaments de temporada es poden fer al Punt d’Informació de la plaça dels Arbres. A partir del 24 de juny aquesta gestió caldrà fer-la a la mateixa Piscina municipal. Al Punt d’Informació, el pagament es pot fer a través de transferència bancària, al número de La Caixa: ES9521000110770200179649, o bé a través del codi bancari que us facilitaran en fer la gestió. Si feu el pagament a la Piscina, podeu fer transferència, utilitzar el codi bancari o bé pagar en efectiu.