L’Ajuntament de Calaf convoca la segona edició dels Jocs Florals

15

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Calaf convoca el premi literari dels Jocs Florals. Enguany, amb la col·laboració del dos centres educatius del municipis, s’han fet algunes modificacions en les categories infantil i juvenil per tal de promoure’n la participació. Les categories i els premis per a cada una d’elles són els següents:

FLOR NATURAL

Subcategoria Cicle Inicial

Subcategoria Cicle Mitjà

Subcategoria Cicle Superior

Disciplina: lliure

Premi: 50 euros en llibres i/o material escolar per cada subcategoria 

FLOR NATURAL

Subcategoria 1r. i 2n. ESO

Subcategoria 3r. i 4t. ESO

Subcategoria Batxillerat

Disciplina: lliure

Premi: 50 euros en llibres i/o material escolar per cada subcategoria

VIOLA D’OR (A partir de 18 anys)

Disciplina: poesia

Premi: 150 euros

ENGLANTINA D’OR (A partir dels 18 anys)

Disciplina: prosa

Premi: 150 euros

Les obres es poden presentar fins al dia 31 de març de 2017 a la recepció de l’Ajuntament de Calaf o bé a través del correu electrònic jocsfloralscalaf@gmail.com. Al document de les bases es poden consultar els detalls de com fer-ho.

El jurat del premi estarà format per docents, escriptors i altres persones de conegut prestigi literari i acadèmic. Serà l’encarregat de determinar els guanyadors de cadascun dels premis i es reserva el dret de declarar-lo desert.

El lliurament de premis es realitzarà en un acte organitzat per l’Ajuntament durant la celebració de la Diada de Sant Jordi 2017.

Edició 2016

En la primer convocatòria d’aquest premi literari, celebrada al 2016, s’hi van presentar 48 treballs en les quatre categories que es convocaven, infantil fins a 12 anys, juvenil de 12 a 18 anys, prosa d’adults i poesia d’adults.

Anna Roig i Joel Reñé van ser els guanyadors de les categories infantil i juvenil, respectivament. En adults, David González va guanyar l’Englantina d’Or, en la disciplina de prosa, i Oriol Solà va resultar premiat amb la Viola d’Or, en la categoria de poesia. A més, el jurat va fer una menció especial per als treballs de les calafines Angèlica Cuadros, en prosa, i Sílvia Vila, en poesia.