L’Ajuntament beca 147 alumnes dels centres educatius de Calaf

16

L’increment de la partida de l’actual pressupost de l’Ajuntament de Calaf dedicada a l’àmbit social es tradueix enguany en un augment en el nombre de beques atorgades per a llibres i material escolar. En total, per al proper curs, se’n beneficiaran 147 alumnes, el que representen 78 famílies, 21 més que un any enrere. D’aquest total, 120 són estudiants de primària i 27 de secundària.

L’import total dels ajuts concedits ascendeix a 6.774,99 euros, gairebé un 60% més que fa un any. La present convocatòria s’havia obert als estudiants de l’educació secundària el que ha fet incrementar el nombre de sol·licituds de famílies rebudes, que ha estat de 95. D’aquestes, 17 han estat desestimades per no complir amb els requisits sol·licitats.

Totes les famílies becades van presentar-se a la convocatòria del consistori que es dirigia a famílies amb una situació socioeconòmica desafavorida. L’import de cada prestació s’ha determinat per la suma de les valoracions econòmiques i socials segons els criteris establerts en les bases de la convocatòria.

Segons el resultat de les valoracions, els ajuts representen entre un 15% o un 50% del cost total dels llibres i material. Com a màxim, a través d’aquestes beques, cada família rebrà 250 euros.