La UEA demana respostes al Govern sobre el Quart Cinturó

1658

tram masquefa abrera pendent b-40 - Foto Google Maps - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
La Unió Empresarial de l’Anoia demana solucions i respostes al Govern Català i de Madrid sobre l’oblidat Quart Cinturó.
Coneguda també com B-40, és una reclamació històrica de l’Anoia Sud i s’ha convertit en un dels principals maldecaps dels consistoris de la zona. Es tracta de 6,5 quilòmetres de carretera que hauria d’unir la vila de Masquefa amb Abrera, punt d’enllaç amb els principals eixos viaris, com l’A-2 i l’AP-7, i que reduïria de 20 a 5 minuts el trajecte.

Blai Paco, com a president de la UEA, ha demanat per carta a la Generalitat i al Govern Espanyol que s’agilitzin les gestions, i s’aprovi la partida pressupostària per a l’execució del tram. Paco reclama que “es posi en valor la comarca de l’Anoia, un territori amb un potencial industrial important, i porta d’accés a la Catalunya interior”. Per al president de l’entitat “6,5 quilòmetres de carretera no són res comparat amb els beneficis que obtindria la comarca de l’Anoia”.

La Unió Empresarial veu aquesta infraestructura com la solució a la congestionada B-224, per on cada dia circulen desenes de vehicles particulars i de gran tonatge. El quart cinturó és “la connexió ràpida amb el Baix Llobregat i tota l’àrea metropolitana de Barcelona, que sens dubte milloraria la competitivitat empresarial de l’Anoia Sud, i de retruc la de la comarca en general”.

Paco assegura que la connexió “suposaria un salt qualitatiu per la comarca convertint-se en un pol d’atracció de noves empreses, per la situació estratègica i els preus competents del sòl industrial que tenim a l’Anoia”.
La UEA, com a lobby empresarial, dona el seu suport als consistoris de l’Anoia Sud i treballarà per aconseguir agilitzar el procés.