La setmana de l’European Balloon Festival comença amb activitats en iglús de vent

240

Des d’ahir dilluns 8 de juliol Igualada ja s’està omplint d’Iglús de Vent. En total son una quarantena d’Iglús instal·lats a tots els racons de la ciutat que acolliran activitats esportives, tallers creatius, concerts, pallassos, mostres de fotografia, un homenatge al poeta visual Joan Brossa i fins i tot una acampada.

Es podran trobar iglús en recintes tancats com ara l’Escorxador, la nau de les Encavellades del Museu de la Pell, l’Espai Cívic Centre, l’escola Gaspar Camps o la Biblioteca Municipal, i també en espais oberts com la Plaça de Cal Font, la Plaça Sant Miquel, la Rambla, la pista de l’Ateneu igualadí, Les Comes, el Viver del Rec o l’Estadi Atlètic. Alguns espais repeteixen i d’altres s’estrenen acollint iglús, com és el cas de la Llar d’Infants l’Espígol.

Les activitats culturals estan protagonitzades principalment per entitats igualadines sota la coordinació de l’artista Jordi Enrich, creador del projecte Iglús de Vent. Aquests habitacles d’aire fets amb teles de globus reciclada van néixer precisament en el marc de l’European Balloon Festival i des d’aleshores s’han instal·lat en diversos festivals i mostres artístiques d’arreu del món.

El cel serà una selva
“El festival de globus més animal” és l’eslògan de l’European Balloon Festival d’enguany, la concentració de globus més important del sud d’Europa que se celebrarà a Igualada des de demà dimecres fins el proper diumenge. El Festival reunirà a Igualada globus provinents d’Austràlia, Japó, Anglaterra, Suïssa, França, Bèlgica, Itàlia, Mònaco i de diversos punts de Catalunya i de l’Estat espanyol; en total gairebé cinquanta equips competiran a la vint-i-tresena edició de l’European Balloon Festival.

L’edició d’enguany té com a convidats especials cinc globus amb formes animals: un coala, un lloro, una pantera, un guepard i un lleó. Tots ells donaran color al cel d’Igualada i ompliran de vida el Parc Central, que durant quatre dies acollirà públic familiar per gaudir dels globus i també de la festa infantil de divendres amb la companyia La Belluga, i del concert de JoKB i Oques Grasses que tindrà lloc dissabte dins del Festival Anòlia, just després de la tradicional encesa nocturna de globus NightGlow.