La revetlla de Sant Joan a l’Anoia es salda amb 11 actuacions dels bombers

159

La matinada del 24 de juny és una de les més complicades pels serveis d’emergència de la Generalitat. La tradició d’encesa de focs i crema de petards fa que el cos de bombers hagi d’estar ben atent a qualsevol emergència.

Segons dades dels Bombers de la Generalitat, aquest any, entre les 8 de la tarda d’ahir i les vuit del matí, els bombers han realitzat onze actuacions a l’Anoia, totes elles petits incidents. 4 d’aquestes han estat per incendis de vegetació i 6 per la crema de contenidors.

Al conjunt de Catalunya s’han atès 862 avisos, però la majoria d’actuacions han estat per apagar incendis urbans, especialment de contenidors. També hi ha hagut un gran nombre d’incendis de vegetació, tant forestals, agrícoles com en zona urbana, la majoria de poca extensió.

Per altra banda, en el decurs de la nit de la revetlla de Sant Joan, 320 persones han rebut assistència als hospitals i Centres d’Urgència d’Atenció Primària (CUAP) a tot Catalunya, 15 de les quals de la Catalunya Central. La majoria d’aquestes assistències han estat per cremades, lesions i/o amputacions i afectacions oculars produïdes a causa de les fogueres i els petards.