La renovació dels vestuaris de la Cavalcada de Reis, proposta guanyadora del Pressupostos participatius de Calaf

27

Del 10 de gener al 3 de febrer estava obert el període de votacions als Pressupostos Participatius de Calaf on es podia escollir entre 12 propostes i on hi han participat un total de 404 persones, el que suposa un 14% del cens.

Aquestes s’havien de realitzar a través de les plataformes digitals i també es van habilitar diferents punts de votació amb suport fixes i itinerants per part de l’Ajuntament i de les entitats participants.

Amb una partida total de 60.000 euros, els projectes que han obtingut més vots i que per tant, es podran realitzar han estat:

  1. Renovació total dels vestuaris de la cavalcada de Reis (Comissió de Reis) – 7.000€
  2. Projecte “Tots som Escola” de l’Escola Alta Segarra (AMPA EAS) – 12.000€
  3. Millora del paviment del pati de la llar d’infants(fase 3) (AMPA La Boireta) – 11.900€
  4. Adquisició d’un elevador unipersonal per les associacions calafines (Casino de Calaf) – 11.797€
  5. Pintar les tres sales de l’Esplai de la Gent Gran (Esplai Gent Gran) – 2.202€
  6. Grada desmuntable per esdeveniments al poble (Penya Barcelonista de Calaf i Comarca) – 11.900€

El cost total d’aquests sis projectes suma 56.799 euros, ara bé, a mesura que s’executin les propostes, hi pot haver petites variacions en l’import – a l’alça o a la baixa -. Per això, el projecte d’instal·lació d’un sistema d’osmosis i descalcificador al camp de futbol, presentat per la U.E Calaf, amb un import de 3.768 euros, es queda a la reserva. Un cop realitzades les sis actuacions guanyadores, es valorarà quina partida queda definitivament i si es pot realitzar una part o íntegrament aquesta setena proposta.

Una participació en augment i per sobre la mitjana
En aquesta edició dels Pressupostos Participatius de Calaf s’han tornat a assolir unes bones xifres de participació amb un total de 404 vots, el que suposa un 14% del cens. Aquest percentatge és molt positiu i es troba per sobre de la mitjana tenint en compte els índex de participació en processos participatius d’aquestes característiques a d’altres municipis i ciutats del país.

Tal com s’indica al 10è Neobaròmotre 2019, que analitza experiències locals en pressupostos participatius, aproximadament un 40% dels municipis estudiats registren uns nivells de participació que no superen el 5% del total del cens electoral. Un 30% es situen entre el 5% i el 10% i només un de cada deu aconsegueix superar el 12%.