La Plataforma ‘Tanquem Can Mata’ es manifestarà dissabte a l’abocador

236

La Plataforma Tanquem Can Mata realitza un pas més en les seves demandes per tancar l’abocador. Aquest dissabte organitza una concentració ciutadana a les mateixes portes de l’abocador, com a mesura de pressió davant “les fortes olors” que pateixen així com per “l’incompliment sistemàtic de la normativa existent”.

El moviment ciutadà va rebre un cop dur quan a principis de juliol la Generalitat va confirmar el que més es temien. No només no es tancaria l’abocador sinó que encara s’ampliaria més.

La Plataforma compta amb l’ampli suport dels partits polítics d’Esparreguera, ja que tots els grups van presentar conjuntament una moció, redactada per la Plataforma pel Tancament de l’Abocador de Can Mata i les AV de Can Rial, Mas d’en Gall i La Plana, que manifestava el seu posicionament contrari a l’ampliació del dipòsit de residus i a favor de treballar pel seu tancament. Això va ser al març, però des de la plataforma han manifestat la seva intenció de plantar-se, davant la inacció de les administracions i partits polítics”.

A la manifestació s’espera que es reuneixin veïns d’Esparreguera, Sant Esteve Sesrovires, Collbató, Hostalets de Pierola, Piera i Masquefa. La Plataforma ha organitzat sortides conjuntes per arribar a l’aparcament de Can Gras. Des d’allà, es desplaçaran a peu davant l’abocador, on a les 11 del matí començarà la protesta.