12.7 C
Igualada
Dimarts, setembre 29, 2020

La nova residència per a gent gran d’Igualada obrirà al setembre

Aquest proper setembre s’obrirà a Igualada una nova residència per a gent gran. Ho farà al número 41 del carrer Sant Carles, ubicada en ple centre d’Igualada, a l’antic edifici de la Mútua Igualadina. La nova residència, sota el nom de Colisée Igualada, comptarà amb 91 places distribuïdes en un total de quatre pisos pensats en tot moment per a cobrir les necessitats i desitjos de les persones grans que requereixen unes cures continuades i volen viure la residència com una perllongació del seu habitatge.

L’obertura d’aquest centre compta amb una inversió de 7,5 milions d’euros i es preveu la a creació d’aproximadament 65 llocs de treball directes. La nova residència acollirà una amplia terrassa exterior, espais amb llum natural, sales d’estar confortables per a trobades familiars i un servei de menjador amb menú adaptat a totes les particularitats de salut i preferències dels residents. Així mateix, els residents podran gaudir d’un ampli programa d’activitats i una multiplicitat de serveis dirigits a millorar les seves capacitats cognitives, mantenir l’activitat física i tenir cura del seu benestar personal a través d’un servei de psicologia, fisioteràpia, rehabilitació i perruqueria.

El centre disposarà, a més a més, d’una unitat per a persones afectades de demència que oferirà una atenció sanitària i social personalitzada amb l’objectiu de retardar al màxim el desenvolupament de la malaltia neurodegenerativa mitjançant teràpies cognitives, el seguiment continu del seu estat de salut i programes lúdics i de temps lliure.

Prevenció, seguretat i higiene: les claus del nou centre
“En aquests moments, l’interior del centre s’està adaptant als requeriments de prevenció, higiene i seguretat necessaris per tal de salvaguardar la salut dels nostres futurs residents. Ara més que mai, volem garantir una estància segura alhora que ofereix un alt nivell de confort i la màxima comoditat dels futurs usuaris i les seves famílies”, apunta Marc García, director de la futura residència.

En aquest sentit, seguint estrictament les pautes i recomanacions de les autoritats sanitàries i governamentals, Grup Colisée està treballant en la implementació de les mesures de prevenció per tal d’evitar l’entrada del coronavirus al nou equipament i garantir una obertura 100% segura a través de la instal·lació d’una cabina habilitada per a les visites; mampares de separació, per delimitar els espais de visites de familiars en sales; expositor amb guants i mascaretes a la porta d’accés al centre, solucions hidroalcohòliques i desinfectant per a sabates i roba; una barrera de protecció per a la zona de recepció i senyalització per a garantir les distàncies de seguretat.

Així mateix, en col·laboració amb les autoritats sanitàries, la companyia està treballant en un pla de contingència adaptat a les característiques pròpies del nou centre i en l’aprovisionament d’equips de protecció individual (EPIs) per a garantir la seguretat i el benestar dels usuaris i de les persones que treballaran en el nou equipament.
“La seguretat d’aquest nou centre és ara una de les nostres màximes prioritats, juntament amb garantir un model d’assistència de qualitat als futurs usuaris. A l’inici de la crisis sanitària, ja vam treballar de forma conjunta amb l’Ajuntament d’Igualada per tal de posar les nostres instal·lacions a disposició del municipi com a equipament extraordinari si calgués incrementar la capacitat d’atenció hospitalària. Per sort, finalment no va arribar a fer-se servir, però això ens ha permès avançar en bona part de les mesures de seguretat”, destaca el futur director del centre.

Ara, el centre avança en les obres per tal de complir les seves previsions i garantir la seva obertura el pròxim mes de setembre.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La feina bruta

Espanya sap que Catalunya serà un país independent, amb el reconeixement polític dels organismes internacionals. El dia que unes eleccions catalanes donin més de...

Aquest dimecres, preestrena de “La mort de Guillem” a Igualada

Aquest dimecres 30 de setembre a les 20:30h al Teatre Municipal l’Ateneu tindrà lloc la preestrena a Igualada de la pel·lícula ‘La mort de...

El CB Igualada i Monbus renoven el seu compromís

El Sènior Masculí A del CB Igualada tornarà a comptar, una temporada més, amb l'empresa de transports Monbus com a patrocinador, la qual cosa...

Albert Moreno, bronze al campionat d’Espanya de triatló de mitja distància

L'igualadí Albert Moreno va pujar al podi en el campionat d'Espanya de triatló de mitja distància que es va disputar el dissabte passat a...

El Club Futbol Capellades celebra el seu centenari

El passat dissabte, dia 26 de setembre, el Club de Futbol Capellades va celebrar amb un acte senzill i emotiu el centenari de la...
Compartir