La Nit de l’Esport i la Cultura de Calaf es consolida en la seva tercera edició

23

Aquest divendres 8 de febrer el Casal de Calaf va acollir la tercera edició de la Nit de l’Esport i la Cultura de Calaf amb l’objectiu de reconèixer a les persones i entitats locals que han destacat pels èxits assolits o per la promoció que han fet de l’esport i la cultura l’any 2018.

L’acte, dirigit per Neus Quer, va ser presentat per Pilar Guardiola i Eloi Hernández i va comptar amb l’assistència de més de 350 persones i diversos representats d’entitats i ajuntaments de l’Alta Segarra.

La gala es va iniciar amb un vídeo que recollia les activitats realitzades durant el 2018 en l’àmbit de l’esport i la cultura a Calaf i va estar amenitzat per la música del grup de reggae, pop-folk i ritmes llatins «La Clau».

Tot seguit, Lluís Puig, exconseller de cultura a l’exili, va enviar un emotiu missatge als assistents enregistrat des de Bèlgica per donar pas als premis culturals. “La cultura i l’esport són eines de cohesió social que estaran presents a la futura República catalana”, va destacar.

En l’àmbit de la cultura, es van repartir un total de 6 premis com a: millor iniciativa cultural infantil a la 14 Trobada de la cançó organitzada per l’Agrupament Escolta Alexandre de Riquer i que va acollir més de 1500 infants a Calaf; premi a la trajectòria cultural a Jaume Forn i Prat per haver dedicat tota la seva vida a la cultura amb més de 65 anys dalt dels escenaris als Pastorets; millor aportació cultural per a la promoció de la cultura a Calaf al Casino de Calaf per la «Tardor de Teatre», un cicle de teatre de primer nivell; millor aportació cultural en l’àmbit social o pedagògic ha estat compartit entre la Coral Ressons per la seva participació a l’oratori «Episcopus» i l’Escola de Música de Calaf i l’Escola Alta Segarra per la cantata «50 milions de segons»; millor ambaixador cultural calafí al món a Amadeu Vidal i Bonafont pel 23è premi Marius Torres de poesia amb l’obra «Emobscada» i premi Alta Segarra de la cultura a La Corriola per la dinamització cultural de Sant Martí de Sesgaioles amb propostes com «Margaridó», entre altres.

Jordi Morales, campió del món paralímpic de tenis taula 2018, va ser l’encarregat de donar pas als premis esportius. Amb un missatge carregat d’optimisme va animar als participants a no defallir mai, ja que l’esforç sempre acaba tenint la seva recompensa.

En total, es van lliurar 7 premis esportius en les categories de: millor esportista masculí infantil a Pol Pons Cuevas com a pilot de kàrting que amb només 10 anys competeix a nivell de Catalunya i Espanya; millor esportista absolut a Carles Sòria Grau actual jugador de l’Espanyol B i campió de la copa de Xipre; premi a la trajectòria esportiva al Club de Tennis Taula pels 25 anys de trajectòria i l’ascens a la categoria preferent; millor iniciativa esportiva a la Unió Esportiva Calaf per l’organització des de fa 10 anys del campus que aplega centenars d’infants; millor iniciativa pedagògica o social lligada als valors de l’esport a Cal Graells per les activitats d’equinoteràpia amb persones amb diversitat funcional; millor ambaixador esportiu calafí al món a la Ramon Catalan Miró pioner en el ciclisme de llarga distància i organitzador de les brevets de Calaf i premi Alta Segarra a Maria Reche i Barceló tiradora amb arc a l’èlit durant molts anys.

Per cloure l’acte, l’alcalde de Calaf, Jordi Badia, va felicitar a tots els nominats i va agrair la tasca del jurat. “El que és més engrescador i que més ens omple és quan observem que una entitat nomina un esportista o un artista o un director d’una altra entitat”, va afirmar Badia que va desitjar que aquest esperit es mantingui i garanteixi la continuïtat dels premis molts anys més.