La modernització del polígon de Les Comes s’iniciarà amb una inversió de 2 milions d’euros

299

El polígon de Les Comes es modernitzarà. Després que l’Ajuntament d’Igualada presentés la projecte de millora a la convocatòria oberta per la Diputuació, dins el Pla de Modernintzació de Polígons, l’administració barcelonina ha valorat la proposta igualadina com una de les millors i la dotarà de 1,7 milions d’euros. A aquesta quantitat, s’hi hauran de sumar 250.000 euros més que aportarà l’Ajuntament de la capital de l’Anoia per tal de començar de manera immediata la Fase 1 d’aquest projecte que s’allargarà fins el 2020.

El conjunt de les actuacions proposades està valorat en 7’2 milions d’euros i ara, entre 2018 i 2020, Diputació i Ajuntament n’invertiran 2 en una primera fase en què es prioritzarà l’enllumenat i la senyalització de tot el polígon i també la mobilitat en dos carrers que ja es consideren prioritaris, el carrer Alemanya i el carrer Gran Bretanya. Totes dues vies passaran a ser d’un sol sentit de circulació, permetent un millor aprofitament de la seva amplada per a altres usos. D’aquesta manera, es podran reordenar les voreres, pavimentant les franges paral·leles a les façanes i ordenant l’arbrat en escossells, adaptant les voreres a la normativa actual i encabint-hi un carril bici bidireccional.

Les necessitats de Les Comes son molt diferents ara que quan es va construir, ara fa 40 anys. Les prioritats en ple segle XXI passen per optimitzar la mobilitat, l’estacionament, l’eficiència energètica, la recollida de residus o les telecomunicacions. En els darrers anys ja s’han anat fent diverses reformes però ara s’ha decidit fer una intervenció més profunda per tal d’afavorir les 350 empreses que hi treballen i que donen feina a unes 4.000 persones.

L’aposta de la Diputació de Barcelona pels polígons

La Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local,ha posat en marxa un Pla de Modernització de Polígons, dotat amb 30 milions d’euros.Aquest pla va partir d’una anàlisi acurada de la situació actual: la demarcació deBarcelona compta en l’actualitat amb més de 1.000 polígons censats. Més de la meitat (60%) ocupen menys de 10 hectàrees, tot i que la superfície mitjana és de 19,2 ha.S’estima que el 40% de tota aquesta superfície industrial està sense activitateconòmica i que el 48% dels polígons i el 58% de les naus són anteriors a 1978, ambels dèficits importants que comporten aquests quasi 40 anys d’antiguitat. Unesmancances que se centren principalment en manteniment i conservació,subministraments bàsics, mobilitat, seguretat, serveis a les empreses i persones itelecomunicacions.

Així doncs, amb l’objectiu d’incrementar la competitivitat de fins a 6.000empreses i 120.000 treballadors, el pla preveu millorar aquests camps i potenciar lacol·laboració publicoprivada, buscant també aliances amb el món local i empresarial,perquè aquest últim tingui un paper protagonista i aposti per la transformació integral.