La Menta serà la protagonista, demà dissabte, del 9è Mercat de les Espècies d’Argençola

25

Ja està a punt la 9a edició del Mercat de les espècies que es celebra demà, 8 de juny a Argençola.
Començarà el dissabte a les 9 del matí amb Sortida d’etnobotànica a càrrec de Flora Catalana i Astrid van Ginkel, per seguir amb Jornada tècnica que s’organitza juntament amb la Escola Agrària de Tàrrega per sentir 3 ponències: Mentes i Poniols a Catalunya, visió botànica i habitat a càrrec de Flora Catalana, Mentes i poniols de Catalunya. Etnobotànica alimentària i curativa a càrrec de la Dra. Teresa Garnatje, per acabar amb Menta: Aplicacions terapèutiques i evidència científica a càrrec de la Dra. Ester Risco.

Es faran dos torn de tastos al matí de 8 aliments del món a base de menta a càrrec d’Eixarcolant, i al mateix moment un Taller de Fermentació: Pickles i macerats amb Menta a càrrec de Cuchara. Posteriorment seguirà un Maridatge de flors i herbes amb vins locals de la Conca d’Òdena a càrrec de Fitomon.

El Dinar “Menú del mercat” constarà de 3 deliciosos plats: de primer un gaspatxo de síndria amb crema de formatge i oli de menta que prepara Menjar a Cala Blanca. Seguirà un empedrat amb salsa de menta elaborat per Gastronomia Salvatge + Mesclum Multisabor de Pàmies Hortícoles. De postres hi haurà galetes de menta del Forn de Jorba.

La tarda començarà amb dos tallers, un Taller de Mandales a càrrec de la Macarulla i un de Sahumeris. I arribarà a mitja tarda un del punts àlgids de la jornada amb la demostració en directe de l’elaboració de 12 aliments, cosmètics o medicines a base de menta amb el corresponent tast final dels productes, és l’anomenat moment de L’Alquímia de les espècies: Destil·lació amb alambí per arrossegament de vapor de menta, Isabel Ubach Font. Gaspatxo de síndria amb crema de formatge i oli de menta i un Mojito de síndria, Blanca Vela. Tabbouleh vegà amb menta i falafel de blet silvestre amb menta, Amanda Bataller. Xarop de menta, Guillem i Natasha, Els Corremarges. L’Hora del te amb menta magrebí, Zahra El Fatihi. Amazake amb crumble de fruits secs, Tepache refrescant, Kombucha de sabors, Sandra Galvé. Gelea de Menta, Maria Soler. Licor de menta, Carme Bosc. Salsa de iogurt i menta, sorbet de Menta, Astrid van Ginkel. Tintura i extracte de menta terapèutic, Ester Risco. Cosmètica natural amb menta, Ma Pilar Anglada Fort. Galetes de menta i Xocolata amb Menta, El forn de Jorba, Jaume Teixé.

Hi haurà activitats per a infants tant al matí com a la tarda. Es podrà jugar i dibuixar fulles de menta juntament amb la presentació de dos contes (La Trementinaire de les nenes roses i El carboner de Sant Llorenç). La tarda es podrà a gaudir del taller de Mandales de menta, del taller d’encens amb plantes silvestres: els sahumeris i de Xocolata de menta i fruites.

I la jornada acabarà amb una classe oberta i swing jam a càrrec de Swing Anoia, seguit d’un Concert de Bols Tibetans i Cants Harmònics a càrrec de CescJu (Francesc Juan), per finalitzar amb L’hora del mojito.

Com sempre, les parades de qualitat són protagonistes en un mercat, i es podrà gaudir de tot una colla d’activitats molt interessants que es faran a les parades: Taller de cultiu de menta, 8 varietats de mentes; Cristal·litzar fulles de menta; Preparació d’una bosseta d’infusió; Aprèn a fer te marroquí; Com fer un te matxa amb menta i llima; Neteges exfoliants facials; Salsa grega tzatziki amb menta i amanida de pastanaga i remolatxa; Galetes de gingebre i menta, acompanyades d’una beguda de flors silvestres i menta.

Durant tot el dia es podrà assistir a l’Exposició “sabor a MENTA”, del Paisatge Curatiu en Bici elèctrica, que consta d’un recorregut senzill i preciós pel paisatge enlairat d’Argençola amb 2 bicicletes elèctriques.

El Mercat de les Espècies d’Argençola s’ha consolidat com un punt de trobada d’amants de les espècies en el seu sentit més ampli, ja que inclou les espècies i les plantes aromàtiques i medicinals.