La Llacuna vol recuperar la torre de l’homenatge i el castell de Vilademàger

546

Foto visita castell la llacuna consolidació - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

La Llacuna té com a objectiu recuperar i posar en valor la torre de l’homenatge i el Castell de Vilademàger, edificis singulars del municipi, i iniciar la redacció del projecte per a la seva consolidació i rehabilitació. Inicialment es redactarà un projecte perquè es puguin començar els treballs de consolidació de la Torre i seguidament un altre per l’arranjament del seu entorn. La setmana passada arquitectes i arqueòlegs de la Diputació de Barcelona, acompanyats per l’alcalde del municipi Josep Parera i la regidora de cultura, Rosa Busquet, van visitar la Llacuna per tal de conèixer l’estat d’aquesta antiga fortificació.

Foto 2 visita castell la llacuna consolidació - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catPer a aquesta primera intervenció l’Ajuntament de La Llacuna disposa de tres subvencions: una per import de 45.797,50 € per a la consolidació de la Torre; una altra de 80.000 € per l’arranjament del seu entorn que inclou intervencions puntuals a l’exterior, a la muralla, reparació d’humitats a l’interior del Castell, entre altres; i l’última per al suport tècnic per a la redacció i direcció d’obres d’aquests projectes.

Avui dia, del castell se’n conserva la torre de l’homenatge, l’església d’estil romànic de Sant Pere de Màger, part de la muralla que es va construir al capdamunt de l’espadat i dues torres cilíndriques a la part sud-oest. La construcció del temple va lligada a la del castell i es pot situar pels voltants del segle X. La situació privilegiada del Castell de Vilademàger a la serra d’Ancosa permet gaudir d’una perspectiva única sobre els paisatges de la Plana.