La línia d’autobús entre Igualada i Barcelona renovarà els vuit vehicles de la seva flota

155
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, s’ha reunit aquest divendres amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per analitzar les últimes incidències que s’han produït en el servei d’autobús entre Igualada i Barcelona, que presta l’empresa Hispano Igualadina (Monbus).
Durant aquesta trobada, el conseller ha anunciat que la concessionària, a instàncies del Departament, renovarà en els pròxims dies els vuit vehicles que conformen la flota d’aquesta línia i incorporarà un novè vehicle perquè pugui operar per reforçar el servei o en cas d’incidència.
La incorporació d’aquests vehicles vol donar resposta a les cinc incidències que aquesta línia ha registrat durant aquest mes, en què alguns autobusos s’han avariat durant el servei. Els vehicles han estat matriculats entre juliol i aquest agost; quatre de les noves unitats tindran una longitud de 13 metres i una capacitat de 56 passatgers asseguts i les unitats restants tindran 15 metres de longitud i una capacitat per a 70 passatgers asseguts. Així, els nous vehicles permetran incrementar les places disponibles, alhora que millorar el confort dels usuaris.
Els incidents ocorreguts aquest agost s’incorporaran a la tramitació de l’expedient de resolució contractual de la concessió per a l’explotació d’aquest servei públic, que el Departament de Territori i Sostenibilitat elevarà a la Comissió Jurídica Assessora passat l’estiu.