La JEZ prohibeix a Ràdio Igualada retransmetre el Debat de Candidats a l’Ateneu

47

Captura de pantalla 2015-05-18 a la(s) 16.23.49.png

La Junta Electoral Provincial ha resolt que Ràdio Igualada no pot emetre el debat de candidats a l’Ateneu aquest vespre després d’estimar la denúncia presentada per PxC. Segons que han explicat des de la ràdio municipal, la junta considera que “el debat, tot i organitzar-se des d’una entitat privada, no garanteix l’equitat entre formacions tal i com ha d’aplicar una emissora pública municipal”. Després de conèixer la denúncia, Ràdio Igualada va presentar al.legacions afirmant que el debat està organitzat per un ens privat, i amb la voluntat, com ha fet en altres anys, de garantir el dret a la informació dels ciutadans. Aquestes al.legacions han estat desestimades. PXC no ha estat convidada a participar en el debat -per decisió expressa de la junta directiva de l’Ateneu Igualadí- que finalment es farà amb set dels vuit candidats a l’alcaldia.
Així, aquells que volgueu seguir el debat en diferit, ho podreu fer demà dimarts a Canal Taronja a les 20:15h 22:15h i 00:15h
A través d’un comunicat, PxC lamenta que”s’ha assabentat per terceres persones del veto i ningú de l’entitat ha estat capaç de donar la cara per donar una explicació tot i que Plataforma va enviar un correu electrònic a l’entitat del qual no ha obtingut cap resposta”.
L’alcaldable Robert Hernando considera el veto com “el preu que hem de pagar per no formar part de la casta igualadina, hi ha persones que si no penses com ells o defenses el mateix que ells ja no interesses, el que ha fet l’Ateneu tira per terra els valors d’una entitat que hauria de ser democràtica i defensar la llibertat d’expressió, és una falta de respecte molt gran, no a mi, a tots aquells igualadins que van confiar i confiaran en PxC, a més pretenen fer-ho en un teatre que és municipal i que ho retransmeti una ràdio que és municipal, és a dir que paguem tots els contribuents votem al partit que votem”.