La importància de ser Frank, d’Òscar Wilde, aquest dissabte al Teatre Municipal l’Ateneu

38

La importància de ser Frank, l’obra més exitosa d’Òscar Wilde ara en format de comèdia musical, arriba el proper dissabte, 23 de febrer, a les 21h, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. L’obra està dirigida per David Selvas i és una coproducció entre La Brutal i el Teatre Nacional de Catalunya.
L’obra va tenir precisament un gran èxit al TNC i al teatre Poliorama i ara fa una gira per una vintena de ciutats de Catalunya. Selvas concep l’espectacle com una festa a la vida i un cant a la intel·ligència, l’amor i la llibertat. Aquest divertiment de diàlegs esmolats i interpretacions magnífiques, incorpora música pop, rock i indie en directe, interpretada pels mateixos actors. Els intèrprets, que fan unes actuacions brillants, són Laura Conejero, Miki Esparbé, Mia Esteve, Paula Jornet, Paula Malia, Norbert Martínez i David Verdaguer. La traducció d’aquesta versió és de Cristina Genebat, que defuig el classicisme i la situa a mitjans del segle passat amb un tractament de comèdia musical gairebé de pel·lícula. El muntatge compta amb cançons originals de Paula Jornet, molt encomanadisses, i amb coreografia de Pere Faura.
Les entrades es poden comprar anticipadament al web www.ticketea.com i al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada, al c/ Garcia Fossas 2, de dimarts a divendres de 18:30 a 20:30h i dissabte d’11 a 14h. També des d’una hora abans de la funció a la taquilla del teatre, al Passatge Vives. Les localitats tenen un preu de 20, 18 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius. Els joves de fins a 25 anys podran comprar les entrades a 5 euros, acreditant la seva edat amb el DNI, en una proposta que s’emmarca en la campanya Fins als 25 a cinc.
L’espectacle, nominat als Premis Max de Teatre 2019, ha estat guardonat amb tres premis Teatre Barcelona 2018 com a Millor Espectacle, Millor Actriu de Repartiment per Laura Conejero i Premi Revelació per Paula Jornet, i també amb tres Premis Butaca 2018 a Millor Actriu de Repartiment, Composició Musical per Paula Jornet i Vestuari per Maria Armengol.