La Igualadina Cotonera, protagonista de les Jornades Europees del Patrimoni a Igualada

62

igualadina_cotonera_01.jpg

Per novè any consecutiu, Igualada se sumarà aquest diumenge, 11 d’octubre, les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya amb una visita guiada gratuïta a un espai patrimonial simbòlic de la ciutat. Enguany la jornada es dedica a la Igualadina Cotonera, la fàbrica coneguda també com el Vapor Vell.

La visita, organitzada pel departament de Promoció Cultural, el Museu de la Pell i el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada (CECI), és gratuïta i oferirà una ocasió excepcional per conèixer una de les construccions més emblemàtiques de la industrialització al nostre país. Construïda al voltant de 1842, és la fàbrica de vapor d’estil manxesterià més antiga conservada a Catalunya. Durant dècades va ser un centre manufacturer de fil i teixit cotoners de primer ordre, que va restar en funcionament fins l’any 1967. L’any 2006 va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

Com en totes les edicions de les Jornades Europees del Patrimoni, la convocatòria és oberta i gratuïta. El punt de trobada serà a les 11h en punt del matí a l’entrada de l’antiga fàbrica, davant de la plaça de Joan Bas i Jordi, a l’encreuament dels carrers Joan Abad amb Joan Godó.

Aquestes Jornades, instituïdes el 1991 pel Consell d’Europa, compten amb un gran desplegament per tot el territori gràcies a l’acció conjunta del Departament de Cultura, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Més informació al web patrimoni.gencat.cat/ca/JEP.