La guerra del Francès i el drama de la Margaridó ompliran els carrers de Sant Martí Sesgueioles

91

Demà, dissabte 11 d’agost, Sant Martí Sesgueioles es transportarà a inicis del segle XIX, a l’època de la guerra del Francès. Durant la tarda i nit es podrà passejar, sentir i gaudir d’uns temps passats i sobretot del drama, inspirat en fets històrics, amb la representació de La Margaridó, una actuació que fa reviure uns valors, una forma de vida molt del nostre temps i el nostre entorn, tot i haver succeït fa més de 200 anys.

L’associació la Corriola i pràcticament tot el poble de Sant Martí, davant de la insistència de molts amants de la dramaturgia i la seva pròpia nostàlgia, van decidir donar vida, novament, a la Margaridó i el seu amant, representació lírica d’Apel.les Mestres, escrita a finals del s. XIX. Això serà el proper dissabte dia 11 d’Agost a partir de les 6 de la tarda. Enguany, però, serà una representació diferent. Durant la tarda tot el poble, engalanat per a l’ocasió, s’omplirà de racons amb quadres escènics de les costums de l’època (inicis del s. XIX). Al mateix temps els visitants podran gaudir d’un mercat de productes artesanals de la zona, l’Alta Anoia. Hi haurà un espai anomenat el Rebost de la Margaridó on es servirà un sopar amb productes tradicionals de l’època.

Quan es faci fosc es durà a terme la representació de l’obra, prop de l’antiga estació de Sant Martí. Una cinquantena d’actors, veïns del poble i actors amateurs, amb adaptació teatral i direcció de Pilar Guardiola i música en directe original d’en Jeroni Pagan, faran reviure, en vers, l’èpica col·lectiva i l’amor impossible que protagonitzen un soldat francès anomenat Tambor i la Margaridó, filla de Sant Martí. Aquesta obra fou convertida en dramatúrgia teatral el 1916.

L’any 1991 es va representar per primera vegada l’obra d’Apel.les Mestres, escrita fa uns 130 anys, sota la direcció de l’advocat i amant del teatre Joan Oller de Calaf, però molt vinculat amb el poble de Sant Martí. Posteriorment, el 2016 es va fer una segona representació en el 25è aniversari de la se seva primera representació i en honor a Joan Oller, desaparegut, coincidint també amb 80è aniversari de la mort d’Apel.les Mestres, autor de l’obra. L’any passat és van dur a terme petites representacions en diferents pobles de l’Alta Anoia, rememorant llocs i fets tal i com s’explica en el poema.

La representació està promoguda per La Corriola amb el suport de l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles i per la pràctica totalitat dels veïns

Per poder assistir a la representació és necessària la reserva d’entrades anticipada, tr ucant al telèfon 659192110.