La Gaspar Camps, present a la IV Jornada “Art i disseny: de l’escola a l’empresa”

20

El passat dimecres dia 9 de maig, l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps d’Igualada va participar a la quarta jornada “Art i disseny: de l’escola de l’empresa” organitzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb totes les escoles d’Arts Plàstiques i Disseny del país, entre les quals hi és l’escola municipal d’art i disseny Gaspar Camps d’Igualada.

Aquesta jornada es va realitzar a Cosmocaixa de Barcelona i va proporcionar un marc ideal per donar a conèixer la qualitat del treball dels nostres alumnes apropant-vos a la seva realitat alhora que va servir per consolidar les ja bones relaciones existents entre el món empresarial i el món educatiu.

En aquesta jornada l’escola va premiar als alumnes de la Gaspar amb el segon premi de cartells LGTBI atorgat pel Departament de treball i l’associació SVS Acció en blau, en el concurs per dissenyar un cartell per difondre el respecte a la diversitat sexual i de gènere i l’acolliment a les residències de persones grans, casals i centres cívics de Catalunya a les alumnes de primer curs del cicle formatiu de gràfica publicitària de l’escola Azahara R. Soria, Cristina Homs i l’alumne Marçal Rosell. En aquest projecte Talent Art que posa en relació les escoles d’art i disseny amb les empreses, hi ha participat l’alumnat de 1r curs de Gràfica Publicitària i s’ha realitzat dins de les unitats formatives que imparteixen les professores Raquel Camacho, Ester Comenge i Patrícia Carreño, qui ha coordinat i dirigit el projecte.

L’escola també va participar amb el projecte “Art Experience” amb la professora Patrícia Carreño i els alumnes de segon curs de Gràfica Publicitària Adrian Haro i Claudia Jimenez, amb una proposta de treball en grup amb altres escoles d’art i disseny d’altres especialitats. El director de CosmoCaixa va proposar un repte que els alumnes van haver de resoldre en un període de només de 5h. El projecte Art Experience tenia com objectiu incentivar entre les escoles la implementació de l’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP) i eliminar els límits establerts entre especialitats promovent el treball en equip i la diversitat en les disciplines de l’art i el disseny.

Dins la mateixa jornada també es va presentar el projecte seleccionat entre totes les escoles d’art de Catalunya de l’exalumne de l’escola Arnau Gràcia titulat “La Gaspar”, projecte de disseny de la nova identitat visual de l’escola La Gaspar que es va presentar en format vídeo a la sala Auditori del Cosmocaixa.

Dins aquesta jornada van ser seleccionats 2 projectes finals de l’escola per ser exposats en format roll-up dins del marc de la Jornada, el de l’Arnau Gràcia i l’Aida Jorba, tots dos projectes finals dirigits pel profesor de l’escola Oliver Montiel, del reconegut estudi Bold de Barcelona.

Pel proper curs 2018-19 l’escola ofereix el cicle formatiu de grau mig d’Assistent al Producte Gràfic Imprès, el de grau superior de Gràfica Publicitària i el cicle formatiu d’Artesania de Complements de Cuir, cicle únic a Catalunya i guardonat amb el Premi Nacional d’Artesania Prestigia de la Generalitat de Catalunya.