La ficció televisiva torna a Igualada

66

Del 20 al 25 de novembre tindrà lloc la 16a edició del Zoom, Festival Internacional de Ficció Televisiva. Una cita imperdible per a tots els amants de la ficció per a televisió i els nous formats. Dimecres, a l’Ateneu Igualadí, seu del Festival, Anna Cervera, directora del Zoom, va fer cinc cèntims sobre les novetats que presenta aquesta setzena edició d’un festival internacional, ja plenament consolidat i lligat a la ciutat d’Igualada, que va apostar-hi quan la mateixa a Anna i el Jordi Comellas van tenir la idea de crear un festival dedicat inicialment a les pel·lícules fetes per a televisió i que “amb el pas dels anys ha anat evolucionant, adaptant-se a totes les novetats que han anat sorgint en la ficció televisiva” explicava Anna Cervera.

Cervera estava acompanyada del regidor de Cultura Pere Camps; de la presidenta de l’Ateneu Igualadí, Mireia Claret i de Francesc Pua, de Servisimó, patrocinadors del premi “Tu ets la tele” que enguany s’atorgarà a la sèrie Cuéntame cómo pasó.
Mireia Claret feia palesa la implicació total de l’Ateneu Igualadí en el Zoom des dels seus començaments, “des de quan el Jordi i l’Anna ens van venir a explicar el projecte, ara fa 16 anys, fins a dia d’avui, estem molt orgullosos d’acollir-lo. Durant els cinc dies que dura el Zoom a l’Ateneu es respira Zoom”.

Premis del Festival Zoom 2018
En aquesta 16a edició, el Zoom reconeixerà amb el Premi d’Honor la trajectòria professional de la periodista i presentadora de televisió Mercedes Milà i de la cadena pública cultural i europea ARTE. Milà es va iniciar en el periodisme a mitjans dels anys setanta com a col·laboradora del periodista i locutor Luis del Olmo. Després de presentar programes de televisió com Buenas Noches, Dilluns, Dilluns o Queremos Saber en diferents canals de televisió, el seu gran èxit va arribar amb Gran Hermano, el primer reality show de la televisió a l’estat espanyol. Mercedes Milà serà a la gala de clausura de dissabte 25 per recollir el seu premi.

Per altra banda també es reconeixerà la tasca de la cadena ARTE (Association Relative à la Télévision Européenne). Amb un plantejament genuïnament transnacional i sense precedents, ARTE ofereix programes culturals de qualitat en l’àmbit europeu des de l’any 1992.

El Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l’ofici, el rebrà l’actriu catalana Candela Serrat. La intèrpret, nascuda l’any 1986, ha desenvolupat bona part de la seva trajectòria sobre els escenaris amb obres com El Loco de los Balcones de Gustavo Tambascio, al Teatre Español o El llenguatge de les flors de Joan Ollé, al Teatre Nacional de Catalunya. Serrat va debutar a TV3 l’any 2013 amb la sèrie La Riera i, entre 2015 i 2017, va formar part del repartiment de l’exitosa sèrie de TVE Seis Hermanas. Recentment ha rodat la TV Movie Cançó per a tu per TV3 que enguany es projectarà dins el Zoom Festival. Candela Serrat serà a Igualada dissabte per recollir el premi.

El Premi Servissimó Tu ets la tele s’atorgarà a la sèrie Cuéntame cómo pasó. Després de gairebé 350 capítols la sèrie de TVE, que segueix les vides de la família Alcántara, s’ha convertit en una icona de la ficció espanyola i universal. Es tracta de la sèrie de més èxit continuat i la que porta més anys en antena, concretament des del setembre de 2001, quan es va emetre el primer capítol.

Per altra banda, la novetat d’aquest any, els premis Zoom de Formats TV, seran atorgats a la periodista i presentadora Laura Rosel per Millor Conducció de Programa, al programa de sàtira política Polònia en la categoria de Millor Format Consolidat i al late late show La Resistencia com a Millor Nou Format.

Rosel, que compta amb una dilatada carrera professional a ràdio i televisió com a conductora d’informatius i programes d’entreteniment, serà guardonada amb el Premi Zoom de Formats TV a la Millor Conducció de programa per la seva tasca al capdavant del programa informatiu d’anàlisis Preguntes Freqüents de TV3. El premi Zoom de Formats TV a la Millor Conducció s’entregarà el dimarts dia 20 de novembre i Laura Rosel serà a Igualada, el dia de la inauguració, per recollir-lo.

El premi Zoom de Formats TV al Millor Nou Format serà per La Resistencia, el late late més elèctric i boig de la televisió de la mà i el cervell de David Broncano. El programa gira entorn al seu univers, amb aquesta capacitat personal del còmic per convertir en mainstream l’alternatiu, aconseguir que l’extraordinari sigui tendència i elevar un detall insignificant a la categoria de transcendental. El programa parteix del model clàssic de late night show i n’ofereix una versió reestructurada, amb l’entrevista i la improvisació com a ingredients principals. Aquest espai s’emet des de l’1 de febrer d’enguany al canal #0 de Movistar+, de dilluns a dijous, a partir de la mitjanit.

El programa de sàtira política Polònia s’endurà el premi Zoom de Formats TV al Millor Format consolidat. Estrenat l’any 2006, sota la producció de Minoria Absoluta, Polònia ha aconseguit liderar el prime time de les nits de dijous a Catalunya. Més de 250 personatges del panorama polític i social, nacional i internacional, han sigut parodiats a Polònia. Un format d’humor i sàtira política que ha sabut captar i retratar l’actualitat política amb frescor, esdevenint un referent a la televisió i una cita setmanal per a molts espectadors. Dissabte 25 de novembre l’equip del Polònia serà a Igualada.