La Festa Major d’Igualada contarà amb una innovadora proposta de microteatre

131

La Festa Major d’Igualada contarà amb una innovadora proposta de microteatre, una iniciativa que impulsa el Teatre de l’Aurora. El projecte, amb el nom de Xiques, es portarà a terme durant el dimarts 21, dimecres 22 i dijous 23 d’agost i es presentaran cinc espectacles d’aquest format breu. Tots ells es representaran en cinc espais poc convencionals del teatre de la Plaça de Cal Font, com els camerinos, les golfes, el vestíbul, el bar o la sala d’assaig de la Coral La Llàntia.

Els espectacles, tindran una durada de 15 minuts cada un i se’n faran 4 funcions diàries de cada un d’ells. Així doncs, seran tres dies intensos amb 60 passis en 72 hores. En tots ells hi participaran, com a actors, músics o dramaturgs, gent d’Igualada i de l’Anoia.

Els espectacles

Les temàtiques dels cinc espectacles, així com els artistes i les disciplines que els conformen, són molt diverses. A Suite. Escollint renúncies coneixerem la història de l’Elisabet que ha de prendre una decisió crucial, la del Jacob que no pot suportar viure des del suïcidi del seu únic fill, i la del Carles que en té set. L’Elisabet i el Jacob no es coneixen però un fet irreversible els unirà per sempre. Molta merda narra els moments previs d’una artista abans de sortir a escena, on el pànic i l’eufòria la desequilibren. A En venda descobrirem els mètodes cada vegada més sofisticats per dur a terme mobbing immobiliari i poder fer fora a la gent gran del barri per convertir els seus pisos en moderns apartaments. Un músic d’èxit d’una fragilitat i sensibilitat extrema es tanca un bon dia en unes golfes i s’hi estableix indefinidament, renunciant voluntària i decididament al món exterior, és la història de Llirep Der: les golfes del lament. Finalment, La fregona narra la història d’una dona de fer feines que s’ha carregat una valuosa escenografia i el consell d’administració del Teatre l’ha citat a la Sala de Reunions, de forma extraordinària i urgent, per enfocar la qüestió.