La Festa de la Ratafia de l’Anoia arriba amb novetats

0
2011-10-29 19.52.14.jpg

Un any més se celebra a Igualada una nova edició de la Festa de la Ratafia de l’Anoia amb l’objectiu de compartir els licors casolans, el seu procés d’elaboració, i animar tothom a participar d’ aquesta tradició tan nostrada a la comarca de l’Anoia. Un concurs consolidat Un concurs consolidat que en els anys anteriors, ha comptat amb una participació de més d’una quarantena de ratafies de gran nivell. El jurat, liderat pels enòlegs penedesencs Èric Enguita i Àlex Duran, serà l’encarregat de dictaminar quina és la millor ratafia presentada a concurs. Enguany, les ratafies concursants al 8è concurs de Ratafies casolanes de l’Anoia es poden entregar fins el divendres dia 2 de novembre al Casal La Teixidora (C/Custiol 10), al Clot del Clos (C/Del Clos 53) o al Cafè de l’Ateneu (Sant Pau 9) d’Igualada, on restaran exposades fins la data del concurs. No s’acceptarà cap ratafia fora d’aquest termini. Els tres primers classificats seran rebran un obsequi, entre els quals destaca el premi per al primer classificat: un quadre dels artistes igualadins Krak’s, pintat especialment per l’ocasió, valorat en més de 300 euros. Podeu consultar les bases del concurs a: http://anoiaratafia.blogspot.com/ Nou concurs de receptes amb Ratafia Enguany, com a novetat, la festa presenta un concurs de receptes amb Ratafia. Serà el divendres 2 de novembre al Clot del Clos on, a partir de les 8 del vespre un jurat avaluarà l’originalitat dels plats cuinats amb ratafia. Posteriorment al mateix espai es podran degustar alguns tastets cuinats amb ratafia. Estrena d’un documental sobre la ratafia Els amics de la Ratafia de l’Anoia han preparat un document audiovisual sobre la Ratafia a casa nostra. Es presentarà el dissabte 3 de novembre, a les 8 del vespre a l’Ateneu Igualadí. Es tracta d’un projecte realitzat pels igualadins Dan Ortínez i Jordi Gabarró, amb la intenció de recollir aquesta pràctica tradicional i com en l’actualitat s’està revifant entre la gent, especialment joves. El documental, gravat a Igualada, Esparreguera, Olot i Cardedeu, visita diferents indrets del país on es promociona l’elaboració casolana de ratafia, així com també en la seva vessant industrial, com fan Ratafia Russet o Ratafies d’Esparreguera. Seguidament al passi de l’audiovisual, serà el torn del tast popular de ratafies i l’entrega de premis del concurs. D’altra banda el casal La Teixidora, proposarà un sopar a base de tapes amb Ratafia que donarà peu a una sessió de cant improvisat ja característica d’aquesta festa. Per finalitzar la vetllada, el Clot del Clòs proposarà el tast de diferents combinats de Ratafia amb ambientació musical.