La CUP Igualada vol acostar-se a votants d’altres formacions amb la creació d’una plataforma transversal per les eleccions municipals

52

Quan falten vuit mesos per les eleccions municipals, els partits polítics ja estan perfilant les seves candidatures. A Igualada, per exemple, el periodista Jordi Cuadras farà una conferència aquest dissabte per presentar la seva proposta pel futur d’Igualada. Però no és l’únic que ja ha fet algun moviment. La CUP, que aquest passat dissabte es va reunir en assemblea, va aprovar la creació d’una plataforma àmplia de caràcter estrictament igualadí per a les eleccions del maig: un espai municipalista, d’esquerres i sobiranista que transcendeixi els partits nacionals.

D’aquesta manera, la CUP Igualada, que va concórrer per primera vegada a les eleccions municipals de l’any 2015 obtenint 1.551 vots i dos regidors, abordarà les eleccions del 2019 amb una nova fórmula. L’assemblea local cupaire es mantindrà en funcionament com a nucli local de la formació a nivell nacional, però en l’àmbit local es crearà una nova candidatura amb un nom nou: “no renunciem a res del fet fins ara, al contrari. És una proposta que vol combinar la continuïtat de la tasca feta a nivell municipal, amb els mateixos plantejaments sobre la ciutat, amb una obertura que volem subratllar i que faciliti que noves persones i sensibilitats se sumin al projecte”, expliquen.

“Des de sempre hem comptat amb gent que és militant de la CUP i gent que no, si fa no fa a parts iguals, i ara el què volem és adaptar la candidatura a aquesta realitat.” D’aquesta manera, el nou espai anuncia la possible incorporació de noves cares que no necessàriament estiguin vinculades a la CUP, “un nou espai obert tant a militants d’altres organitzacions properes com a qualsevol persona que vulgui treballar pel municipi sense necessitat d’estar vinculada a cap organització nacional”. Un espai que en allò ideològic mantindrà com a prioritat “els paràmetres d’esquerra transformadora que fins ara s’han defensat, amb un projecte centrat en Igualada” i que en allò nacional “tindrà també les portes obertes a autodeterministes sincers tot i preservar el caràcter plenament sobiranista, republicà i de reconeixement de l’1 d’octubre”.