La CUP Igualada valora emprendre accions legals contra el govern municipal per haver denegat 27 beques menjador

50

Un mes i mig després de l’útlim ple municipal i en la setmana que comença el nou curs polític, la CUP d’Igualada ha tornat a obrir la carpeta de les beques menjador. A mitjans de juliol els cupaires van criticar al govern municipal per haver denegat la beca menjador a 27 infants per raons de pressupost, malgrat la necessitat de les famílies d’aquests infants per rebre els ajuts.

En una carta publicada a la seva web, la CUP Igualada recorda que “la denegació d’aquestes beques implica el no compliment de bases aprovades al ple, les quals determinaven que el pressupost de les beques hauria d’augmentar si aquest no era suficient”.

És per això que, després de no rebre resposta ni de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, ni de la regidora d’educació, Patrícia Illa, la CUP es planteja emprendre accions legals contra el govern municipal, “els acords aprovats al ple de l’Ajuntament són d’obligat compliment i que no respectar-los pot tenir conseqüències legals”, expliquen a la carta.

En aquest sentit, afegeixen que “no podem permetre que la necessitat dels infants recaigui en la voluntat de cap govern ni tampoc que cap govern quedi impune quan no respecti els acords aprovats al ple de l’Ajuntament”.

En la seva carta, els cupaires també ressalten la manca d’autocrítica del govern de Marc Castells, “la ciutadania mereix rebre les explicacions oportunes tant dels èxits del govern com de la assumpció d’errors tan greus com aquest”.