7 C
Igualada
Dissabte, 9 desembre 2023

Un article de

La Conca d’Òdena oferirà tres pel·lícules de la Mostra Internacional de Films de Dones
L

Publicitat

Emmarcat en el projecte Conegudes (també) a casa de la Mostra Internacional de Films de Dones, la Conca d’Òdena acollirà per 5è any el programa itinerant de cineastes catalanes. Serà durant els mesos d’octubre i novembre amb tres pel·lícules dirigides per dones.

L’obertura de la Mostra serà a Vilanova del Camí el proper diumenge, 28 d’octubre, amb la pel·lícula Ainhoa, yo no soy esa, dirigida per Carolina Astudillo. Ainhoa, yo no soy esa és un assaig documental sobre les dones que escriuen i, alhora, una reivindicació de la creació com a via d’exploració i resistència. Una crònica alternativa a la història oficial espanyola dels ‘90, explicada des d’un punt de vista íntim i feminista. El film es projectarà a Can Papasseit a les 18h. En finalitzar la projecció, es comptarà amb la presència la directora del film, Carolina Astudillo, i una cineasta de Drac Màgic per a fer un col·loqui posterior.

La segona projecció de la Mostra tindrà lloc a Igualada en el marc del Cineclub Ateneu, amb la projecció de Trinta Lumes de Diana Toucedo: l’Alba té dotze anys i desitja descobrir el desconegut, el misteriós i el fascinant món de la mort. Amb el seu millor amic Samuel entren a cases abandonades, recorren pobles destruïts i s’endinsen a l’interior d’unes muntanyes que amaguen un altre món paral·lel. Un viatge que parteix de la innocència per descobrir el misteri de la lluita entre la vida i la mort. El film serà el proper dijous, 8 de novembre, a l’Ateneu Cinema. Hi assistirà una persona de l’equip de direcció de la pel·lícula i també una cineasta.

La tercera projecció tindrà lloc a Òdena, al Teatre Centre Unió Agrícola, amb el film Todalas mulleres que coñezo de Xiana do Teixeiro. Una “posada en paraules” per pensar el desequilibri social entre home i dona al nostre país; una pel·lícula parlada, feta de converses crucials en tres escenaris enllaçats i significatius, a partir del punt d’inflexió d’Alcàsser i els canvis de conducta que ha comportat per a les dones a nivell nacional, amb l’altaveu sensacionalista dels mitjans de comunicació. La projecció serà diumenge, 25 de novembre a les 18:30h, i s’emmarcarà també en el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

La Mostra Internacional de Films de Dones és un espai concebut per a donar a conèixer la història i el present de la creació cinematogràfica femenina i per convidar als diferents públics a descobrir la circulació de noves mirades presents en el cinema de les dones, mirades que estan enriquint i transformant les pràctiques culturals, que demostren el compromís de les cineastes amb la complexitat de les realitats i els debats del seu temps i que estan renovant el conjunt de la creació audiovisual.

Les projeccions seran gratuïtes i comptaran amb la presència de les cineastes i de l’acompanyament d’una programadora del cicle. A nivell local, compta amb la col·laboració de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Odena (MICOD).

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies