La comparsa de l’estudi Dell’Arte i l’Esbart de l’Ateneu Igualadí, primer premi de la Rua de Carnaval d’Igualada

371

L’Estudi de Dansa i Expressió Dell’Arte i l’Esbart Dansaire de l’Ateneu Igualadí, amb la comparsa Divinas de la muerte, van guanyar el premi del jurat a la millor comparsa de la Rua de Carnaval d’Igualada 2019. El segon premi va ser per l’Associació Cultural Camp del Rei de Vilanova del Camí, amb la comparsa Fins al Congo i el tercer premi per El regne dels set mars. A banda d’aquests guardons, també es van concedir cinc premis de 500 euros i deu de 200 euros.

Més de 2.150 persones van participar en aquesta rua, coordinada des del departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament i que, novament, va tenir les escoles de la ciutat i les entitats com a principals protagonistes. Hi van prendre part 18 comparses d’Igualada, Capellades, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui i, durant aproximadament tres hores, les carrosses i les seves comitives van seguir un recorregut que les va portar des de la Plaça de la Masuca fins la Plaça Cal Font.

La rua va estar liderada per la Xaranga Ho Peta i, en aquesta ocasió, la Reina Carnestoltes i tot el seu seguici van anar a càrrec de la Coral Gatzara, que celebra el seu 50è aniversari. La mateixa entitat va ser l’encarregada d’elaborar el pregó que va llegir la reina a l’arribada a Cal Font.