La Biblioteca reflexiona sobre l’alzheimer amb l’exposició «La iaia té una cosa que no es treu»

61

iaia.jpg

Segons la definició mèdica, «l’Alzheimer és el tipus de demència més freqüent. En general, progressiva i irreversible i sol començar després dels 65 anys, encara que pot fer-ho abans. Una lesió cerebral orgànica que origina canvis de conducta i de personalitat amb una progressiva pèrdua de memòria, habilitats, llenguatge i de les facultats». La Biblioteca commemora el Dia Internacional de l’Alzheimer amb una exposició molt especial de la mà de la il·lustradora Rosa M. Alonso Garcia. «La iaia té una cosa que no es treu» és el títol de l’àlbum il·lustrat que va publicar l’artista i també dona nom a aquesta exposició en què es podran veure els dibuixos originals del llibre.

La mostra vol servir per reflexionar entre tots sobre el coneixement d’aquesta malaltia que pateix l’àvia protagonista del llibre i que provoca un daltabaix en la seva família, en especial en la seva néta. Així, segons la definició de l’àlbum il·lustrat «(És una) cosa que no es treu. (Una) definició escaient i quelcom ambigua, com és l’Alzheimer. L’únic medicament capaç de conduir-lo és l’amor de la família i de qui t’estima».

L’exposició va començar el dia 21 de setembre, Dia Internacional de l’Alzheimer, i es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca fins al 24 d’octubre. També s’hi podran veure diversos llibres que permeten abordar aquesta malaltia des de diversos àmbits, així com contes infantils que, com aquest àlbum, ajuden els més petits a entendre el que els passa de vegades als més grans. Al bloc de Rosa M. Alonso es pot fer un passeig virtual per aquesta i altres obres seves: http://rosailustradora.blogspot.com.es/.