La Biblioteca d’Igualada estrena una sala renovada pels joves

61

La Biblioteca Central d’Igualada ha estrenat aquest estiu un nou espai pensat sobretot per als joves per adaptar-la a la cultura visual del segle XXI. La renovació de la coneguda com a sala Beatles, s’ha fet amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny Gaspar Camps. Aquests, van presentar diversos projectes i finalment es va escollir l’entregat per Gisela Montes. A partir d’aquest projecte, cinc dissenyadors gràfics igualadins, Nil Morist, Patricia Picón, Xavier Mula, Albert Vendrell i Jaume Enrich, van fer les il·lustracions de la sala.

En la renovada sala, situada a la planta baixa de la Biblioteca, s’hi han instal·lat uns metacrilats de gran format i diversos vinils il·lustrats al mobiliari, que representen la tipologia de documents que hi ha: cinema, música, còmics i novel·la juvenil.

Amb aquesta nova retolació es farà també més visible i accessible el fons de la Biblioteca. D’una banda aquí hi ha les novel·les juvenils, que arriben a 3.172 exemplars, de tots els gèneres literaris diferents. També ocupen un espai destacat els còmics per joves i adults, amb 1.700 volums. Pel que fa a la col·lecció del cinema –la Biblioteca disposa actualment de 2.600 pel·lícules per al préstec– s’hi han fet millores importants com la col·locació de pictogrames temàtics als lloms de les pel·lícules, que en faciliten la localització per part de l’usuari. Finalment la col·lecció de música ocupa la part dreta de la sala i hi destaca l’apartat dedicat als músics locals, de tots els temps i tots els estils.