La 69a edició de Trofeu Pell 2019, un cop més, un exitós certamen fotogràfic d’abast mundial

352

Carmel·la Planell
Filòloga, historiadora i fotògrafa

 

Un any més, aquest darrer diumenge de desembre, s’ha celebrat una nova edició del Trofeu Pell, la 69ena; un dels premis fotogràfics més prestigiosos dels quals en participa la nostra ciutat, amb una gran aportació de fotografies de distintes procedències. L’acte de lliurament de premis, així com la pròpia inauguració de l’Exposició, a les dependències de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, va comptar amb la presència dels membres del Jurat i del regidor de Cultura, Pere Camps i de Ramón Mascaró, president de l’Entitat; a més de Miquel Vila, en representació del Gremi de blanquers d’Igualada, i Josep M. Godó i Josep M. Pomés, representants i legataris dels socis fundadors de la Fotogràfica.

Per part dels membres del Jurat, Cosme Oriol, Raimon Moreno i Daniel Farré, a més de Ramon Mascaró, chairman del saló, es va posar en valor la importància de la gran participació d’artistes i, molt especialment, la notable qualitat de les fotografies presentades. En aquest sentit, un cop examinades les 2542 fotografies de 225 autors, provinents de 47 estats d’arreu del món; aquest 69è Trofeu Pell va emetre de forma unànime el veredicte que senyala com a guanyadors i guanyadora a:
Danny Yen Sin Wong, el millor autor del Saló; al qual segueixen Yongyu Zhou, entre d’altres, per les obres Lliure monocrom; Manfred Kluger, entre d’altres, per les obres Lliure color; i, José Beut, entre d’altres, per les obres Viatges. Endemés, del lliurament dels Premis Especials: Premi especial AFI a la millor fotografia del Saló, a Manfred Kluger; Premi Ramón Godó al millor paisatge, a Lourdes Gómez; i Premi Josep Pomés al millor contrallum, a José Beut.

Aquestes obres es mostraran durant el FineArt 2020.

Millor autor Danny Yen Sin Wong
Millor Fotografia Manfred Kluger