La 16a edició del Festival Zoom inclourà programes d’entreteniment i informació televisiva

50

La setzena edició del Festival Zoom ampliarà el ventall de formats més enllà de la ficció televisiva i s’obrirà també als programes d’entreteniment i informatius. Amb aquesta ampliació, el festival aposta per donar visibilitat i reconeixement a tots els continguts televisius de qualitat.

Una altra de les novetats del Zoom 2018 és la creació d’un Jurat Vell, que s’afegeix al Jurat oficial i al Jurat jove. El Jurat vell, format per tres membres, vol potenciar i fer valer la mirada de professionals amb experiència en el sector que ja s’han retirat del món laboral però que mantenen interès per a les novetats de l’audiovisual. El Jurat Vell valorarà els films de la secció oficial i concediran el premi a la Millor Pel·lícula.

Per altra banda, el Festival Internacional de Ficció Televisiva ha renovat la seva pàgina web, que farà més senzilla la navegació i facilitarà la venda d’entrades online. A més, la nova web inclou un històric dels 15 anys del Zoom amb imatges i vídeos ‘Re-zooms’.

El cartell d’aquesta edició ha estat creat pel dissenyador Nil Morist (Igualada, 1991). En paraules del graduat en Arts i Disseny per l’Escola Massana de Barcelona, la imatge del Zoom 2018 “pretén construir ponts entre l’espectador i el contingut a través de la mirada”. Per l’igualadí, la pantalla és “com una finestra, un mirall que ens interpel·la, una superfície que ens acompanya, ens transporta i ens absorbeix”. En aquest sentit, el cartell busca copsar aquesta relació “d’anada i tornada entre el públic i el contingut televisiu que, segons Morist, “crea atmosferes, emocions i sentiments”.

El Zoom Festival va néixer a Igualada l’any 2003 com a aparador de les pel·lícules realitzades per a la televisió, un gènere poc valorat a principi dels anys 2000. El salt qualitatiu de les sèries i les minisèries i el fort augment d’espectadors, sobretot per la influència de la producció americana, ha revaloritzat aquest gènere fins a arribar al nivell de la bona cinematografia. Aquesta edició, la setzena, es celebrarà entre el 20 i el 25 de novembre en diversos espais d’Igualada i Barcelona.