La 14a Trobada de la Cançó a Calaf mostra la força de l’escoltisme català

119

Els escoltes i guies de la Demarcació de la Catalunya Central han celebrat aquest cap de setmana la catorzena Trobada de la Cançó a Calaf.

Diumenge al matí, tot i la pluja, s’ha realitzat l’acte central tal i com estava previst a la plaça Barcelona 92, ja que s’havia cobert amb una carpa per previsió. L’alcalde de Calaf, Jordi Badia, ha rebut els més de 1.500 escoltes i guies agraint-los l’extraordinària tasca cultural i social que fan. A més, ha explicat el “repte” que suposava per un poble petit la logística d’un acte d’aquesta envergadura. Per això, ha agraït l’esforç i treball de l’Agrupament Alexandre de Riquer de Calaf que havia aconseguit implicar monitors, mares i pares perquè la trobada fos un èxit quan només feia vuit anys que s’havia “ressucitat” el moviment escolta a la vila després d’anys d’inactivitat.

La Trobada de la cançó d’aquest any s’ha basat en la història del Pol i la Lua, dos joves de Calaf. La boira que s’havia instal·lat feia dies a la vila s’havia menjat la felicitat, alegria i colors dels joves i l’objectiu era que, a través de cada cançó que han  interpretat les diferents agrupacions, s’aconseguís recuperar la motivació, actitud i ganes de mobilitzar-se dels protagonistes. Al llarg de gairebé dues hores, els 18 agrupaments han pujat a l’escenari i han cantat cançons preparades especialment per la mostra. L’acte ha estat conduït per l’animador Jaume Barri i diferents famílies i coneguts han pogut assistir-hi com a públic.
El dissabte, Calaf ja va acollir els diferents agrupaments del Bages, l’Anoia, el Solsonès i el Berguedà que durant la tarda van realitzar diverses activitats segons els grups d’edat com gimcanes, tallers, descobertes del territori, etc. A la nit, algunes branques van dormir a cel obert en emplaçaments habilitats per acampar i d’altres van fer-ho en equipaments municipals sota cobert.

L’Ajuntament de Calaf  ha obsequiat els agrupaments participants en aquesta catorzena Trobada de la Cançó amb un fulard groc i una alzina.