12.6 C
Igualada
Diumenge, febrer 28, 2021

Junts per Catalunya comença el seu camí a Igualada i l’Anoia

La formació política de Carles Puigdemont i Jordi Sánchez, Junts per Catalunya, comença a caminar formalment a Igualada i l’Anoia. Els dies 7 i 8 de novembre va culminar el procés participatiu d’implantació en el nostre territori, en el qual la candidatura comarcal que es va presentar va obtenir un 81% de suport i un percentatge significatiu en la candidatura escollida de la Vegueria Penedès. Properament, s’inaugurarà a Igualada la nova seu comarcal. La igualadina Xènia Guàrdia, de 50 anys d’edat, ha estat escollida la primera presidenta de l’executiva comarcal de JxC.

Filla d’un dels regidors del primer Ajuntament democràtic a Igualada després de la mort de Franco, Guàrdia es dedica al món de les escoles de negocis en una empresa del Vallès. Formava part d’una candidatura amb militants de JxC de diferents punts de la comarca, alguns dels quals coneguts, com el calafí Joan Caballol, l’exregidor igualadí Josep Maria Oller, o Jordi Miserachs. Molts d’ells formaven part recentment, o en alguna etapa anterior, de l’extinta Convergència i Unió. En qualsevol cas, l’inici del camí de JxC a l’Anoia escenifica la definitiva ruptura que, també a nivell nacional, s’ha fet amb el PDeCAT, que segueix el seu propi camí, amb els igualadins Marc Castells o Àngels Chacón entre els seus caps més visibles.

Hem mantingut una petita entrevista amb Xènia Guàrdia sobre els inicis de JxC a la comarca.

Com s’ha format la primera estructura del partit en el nostre territori?
S’ha fet de mica en mica, primer a través de persones que ens vam conèixer en els primers debats. Hi havia gent de la Crida, d’algun altre partit polític i alguns que mai han estat militants, però tots amb moltes ganes. Sense poder comptar amb el llistat d’afiliats, perquè llavors encara no hi podíem accedir, vam arribar a ser 38 persones. Amb el temps vam formar una candidatura diversa, de diferents punts de la comarca.

Quin és el procediment a partir d’ara?
Tal i com diu el nostre reglament tenim 60 dies per tenir preparades les estructures comarcals i locals, sobretot ara de cara a les eleccions del febrer. Primer mirarem de tenir l’executiva d’Igualada, i després s’aniran completant amb altres poblacions de l’Anoia.

Serà la primera vegada que us presenteu, diguem-ne, com a única formació, sense el PDeCAT. L’objectiu?
Guanyar, és clar. Encara no sabem qui serà el cap de llista, però és obvi que és un partit amb opcions d’aconseguir la victòria a Catalunya. Tenim un clar líder, Carles Puigdemont, molt compromès i amb les idees molt clares i que creiem que és ara mateix l’únic que realment pot fer efectiva la República. A més, la resta de partits més o menys han anat dient que això passaria a un segon terme… Serem doncs els únics que realment tenim la independència com a objectiu principal. Això no vol dir que no s’hagi d’anar gestionant el dia a dia. El país necessita que es gestioni.

Que precisament a l’Anoia hi hagi una candidata com Àngels Chacón i sigui un bastió del PDeCAT és un handicap per a JxC?
Nosaltres tot just fa dos dies que pràcticament hem començat a rodar. Aquest tema concretament no s’ha tocat ni en les trobades amb l’executiva nacional, i menys a la comarcal. Tothom té molt clar qui hi ha a l’Anoia, però no crec que sigui un escenari de lluita. No seria aquesta la paraula correcta. Potser la situació ens deixarà més difícil tenir afiliats per Junts, però de moment no és el que més ens està costant. Insisteixo que tenim un bon líder i per tant anirem fent tant com puguem, intentarem créixer en afiliats. Volem que l’Anoia sigui forta a l’executiva nacional de JxC. No anirem en contra de ningú, sinó anar sumant.

L’Anoia és, almenys en les últimes eleccions, clarament independentista.
Sí, però des dels partits polítics s’ha de demostrar cada dia, i el nostre creu en aquest projecte. Nosaltres sí que volem la independència i no ens aturarem. Potser després de les eleccions en funció dels resultats ens pot ser més fàcil, però per això cal continuar sumant gent.

De moment, però, el partit necessita crear totes les seves estructures. També crec que una vegada tinguem els locals a punt, a Igualada per exemple, podrem anar creixent molt més ràpidament.

L’executiva comarcal comença forta, amb molt suport
Hem aconseguit més del 80% dels suport dels afiliats que van anar a votar, per a nosaltres era molt important, perquè això vol dir que realment la gent està implicada.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir