Joves talents de l’ESMUC, al Festival d’Orgue de Capellades

38

Aquest proper diumenge és el tercer concert del Festival d’Orgue de Capellades d’aquest any, amb joves estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) com a protagonistes. Pedro Aguiló, Víctor Hernández i Berenguer Montserrat són 3 dels millors alumnes de l’Òscar Candendo, professor titular d’orgue de l’ESMUC i organista de la catedral de Sant Sebastià. Els joves interpretaran temes de Bach, Mendelssohn i Oliver Messiaen, a partir de les 6 de la tarda, a l’església de Santa Maria de Capellades. En aquesta ocasió, l’entrada és gratuïta.

El Festival d’Orgue de Capellades inicia amb aquest concert una primera col·laboració amb l’ESMUC, que té com a objectiu establir una col·laboració fixa en la programació del festival. “Hem intentat sempre obrir el festival i desmuntar l’associació d’idees orgue-església-gent gran-formalitat-música antiga només religiosa, etc.”, recorda Àngel Soteras, regidor de Cultura. “Ja des del primer moment hem programat concerts de jazz, obres inèdites i expressament composades per a Capellades, projeccions de cinema mut acompanyades amb l’orgue, tallers de descoberta per a alumnes de Primària… Volem crear nous públics i fer aflorar nous talents, bé siguin compositors, bé intèrprets, com en aquest cas. Per aquesta raó hi donem una especial importància a iniciar aquesta col·laboració amb l’ESMUC”, afegeix Soteras”.

La darrera de les actuacions previstes serà el proper diumenge 9 de juny, amb Jonatan Carbó a l’orgue, acompanyat del cor femení Exaudio.