Joves de l’Anoia finalitzen amb èxit la formació de les Cases d’Oficis de Calaf

11

El Centre de Recursos per l’Ocupació (CRO) de Calaf ha apostat aquest any per organitzar dues Cases d’Oficis, que van començar el desembre passat. En total, un grup de 16 joves –8 per cada formació– han participat en aquests dos ambiciosos projectes, que tenien per objectiu formar-los en les dues respectives matèries i donar-los un lloc de treball amb un contracte de pràctiques.

La Casa d’Oficis de dinamització sociocultural, en la seva quarta edició, ha format a 8 joves menors de 25 anys que han obtingut el carnet de monitor de lleure. Els participants han fet classes d’arts plàstiques, de primers auxilis i també s’han preparat pel Curs d’Iniciació a Tècnic d’Esports (CIATE). Durant el mes de juliol, van realitzar les pràctiques de monitor de lleure al Casal d’Estiu de Calaf. A més, s’han implicat en molts esdeveniments de la vila, com l’Agro Alta Segarra o l’Ecofira, i també en actes escolars, com el Festival de la Petita Puça, el Carnaval del l’Esolta Alta Segarra i les activitats de la Castanyada.

En canvi, l’aposta pel Rural Social Media era tota una novetat. Durant els primers sis mesos, els participants han tingut formació en disseny i creació i gestió de pàgines web, gestió de xarxes socials, màrqueting personal i màrqueting digital, edició de fotografia i vídeo i enregistrament digitalitzats i elaboració de continguts. A la segona part del curs, els vuit joves han realitzat pràctiques a l’Ajuntament de Calaf, l’Escola de Música, l’Oficina de Turisme i el CRO. Les pràctiques han consistit a desenvolupar projectes comunicatius, com la realització de tres webs municipals, elaborar un vídeo promocional de Calaf i donar suport al Departament de Comunicació de l’Ajuntament.

Per tancar aquesta etapa, els vuit joves van explicar el dijous 28 de desembre en un acte de cloenda la trajectòria de tot un any a les Cases d’Oficis. Montse Mases, regidora de promoció econòmica, va felicitar els joves i va agrair la seva implicació i destacar la qualitat dels treballs presentats.