Josep Maria Palau (ERC): “És necessari un gir social en els impostos i pressupostos municipals del 2016”

49

palau erc 2015.jpeg

El regidor d’ERC de l’ajuntament d’Igualada, Josep Maria Palau, ha expressat aquesta setmana la posició del grup municipal d’ERC respecte la propera aprovació d’ordenances fiscals municipals que s’ha de fer durant aquest mes de setembre o octubre i la consegüent posterior aprovació dels nous pressupostos municipals.
El portaveu del grup municipal d’ERC ha avançat que “plantejarem a l’equip de govern una sèrie de mesures que són factibles, en l’àmbit d’aprovar una fiscalitat municipal més progressiva, amb més tarificació social, amb més beques i uns impostos i taxes que també continguin un gest de complicitat i de suport respecte tots els autònoms, comerciants i petits empresaris que estan tirant endavant cada dia l’economia i el treball a la nostra ciutat”.

Contribuir a evitar les desigualtats en l’accés a l’educació professional i superior.
Segons Palau, “les ordenances fiscals i els pressupostos municipals han de tenir l’objectiu de reduir les desigualtats que s’han creat amb la crisi, han de contribuir a evitar aquesta Igualada a dues velocitats que es pot observar en molts aspectes”. Per això, des del grup municipal d’ERC estan donant concreció a algunes de les propostes del seu programa electoral que van en aquesta línia, com ara les beques per als estudiants igualadins que s’han de desplaçar a estudiar a fora.
Per al regidor d’ERC, “moltes famílies tenen dificultats perquè els seus fills puguin continuar els seus estudis, sobretot en l’etapa en la qual s’han de desplaçar fora de la ciutat. És necessari que els pressupostos del 2016 prevegin els recursos necessaris per a fer front a aquesta necessitat i evitem les desigualtats en l’accés a l’educació professional i universitària”. Segons Josep Maria Palau, “cal mantenir l’estabilitat pressupostària i financera municipal que s’ha aconseguit, i per això, en aquest nou mandat cal continuar millorant l’eficiència. Però també, ara que és possible, cal destinar més recursos lluita contra les desigualtats a la societat igualadina”.