Les Jornades IDEA animen als empresaris a trobar-se amb professionals del disseny d’Igualada
L

28 de setembre de 2016

Les Jornades IDEA, que pretenen posar en contacte professionals del disseny amb industrials i inversors de la comarca, donaran veu a les experiències empresarials de Biprocel, Equip Xavier Claramunt, Estudi Ribaudí, Makers Igualada, Seinetech i el Somiatruites, totes elles capitanejades per igualadins. Amb tot, l’objectiu és propiciar un espai d’encontre, debat i coneixement que permeti crear sinergies entre diferents professionals i, a la llarga, afavorir la innovació de la indústria a l’Anoia.

computador-transformar-mercurio-chile-gda_nacima20130307_0475_3El teixit empresarial i els professionals del disseny de producte i de la innovació poden trobar-se, per exemple, en l’àmbit de la fabricació digital. En aquest sentit, Carles Bas, de Makers Igualada, exposarà com tècniques com les impressions 3D revolucionaran en un futur pròxim el procés de producció dels objectes. “La fabricació digital permetrà personalitzar cada producte al gust de l’individu, de manera que hi haurà moltes variants d’un mateix objecte. Això provocarà que el producte s’hagi de desenvolupar-se en un àmbit molt pròxim al client final”, declara Bas. Els pitchings de Makers Igualada tindran lloc dijous 6 a les 18.30h i divendres 7 a les 17.30h.

Els àmbits de treball dels ponents són ben diversos. Entre els igualadins també hi ha David Andrés, xef del restaurant Somiatruites, que donarà a conèixer com els ous han estat l’element que distingeix el negoci. Segons el cuiner, perquè un munt de plats esdevinguin una carta i determinin la identitat d’un restaurant han d’estar lligats per un fil conductor. El fil conductor del Somiatruites són els ous. L’exposició d’Andrés serà el 6 d’octubre a les 17.30h.

toru-ribaudi
Estudi Ribaudí.

Però si per alguna cosa es distingeix la indústria de la capital de l’Anoia és, sense dubte, per la pell. Jordi Ribaudí, de l’Estudi Ribaudí ,presentarà el 6 a les 16.30h el projecte Toru, una iniciativa que pretén dissenyar i fabricar mobiliari a partir de pell de les adoberies de la ciutat.

La novetat es troba en la proximitat entre el dissenyador i els fabricants. “Tenir les adoberies al costat de l’estudi em dóna la possibilitat d’entendre i controlar el procés pel que passa la pell que necessito. Tinc més possibilitats d’investigar amb el material de les que tenen altres empreses que fan els encàrrecs a distància”, argumenta Ribaudí. La idea és desenvolupar tot el procés productiu a la capital.

A més de la pell, les jornades també reserven un espai al paper, un altre element distintiu de la comarca, amb el pitching de Pol Merino de Biprocel. Merino explicarà com la seva start-up recicla diferents qualitats de paper per proporcionar un material final de qualitat regular i constant. El debat sobre el projecte es farà el 7 a les 11h.

D’altra banda, i canviant totalment d’àmbit, hi ha la iniciativa de l’Equip Xavier Claramunt, l’SmartLiving, que presentarà el mateix Claramunt el 7 a les 13h. L’SmartLiving és una iniciativa que integra tots els processos necessaris per a fer realitat un habitatge de nova construcció, des del solar fina a la venda final. La finalitat que persegueixen és oferir un lloc on viure assequible, molt inferior al preu del mercat.

Finalment, l’última proposta que arriba des d’Igualada és la de Seinetech que exposarà Josep Margets. Senitech és una idea que supera l’àmbit local ja que pretén ser una eina pensada per als poblats africans per acabar amb la pobresa gràcies al sol. El sistema, que ha dissenyat l’equip format per Margets, funciona amb l’energia solar permet bombejar les aigües subterrànies i de superfície i, d’altra banda, moldre grans secs per a obtenir farina. La seva xerrada tindrà lloc/es durà a terme el 7 a les 9h.

Els pitchings, que tindran lloc a l’Adoberia Bella del Barri del Rec d’Igualada, es faran davant d’un grup reduït, entre 5 i 10 participants, per tal de facilitar l’intercanvi i la comunicació entre les dues parts. D’altra banda, les exposicions tindran una durada d’uns 40 minuts, en els primers 20 el ponent exposarà el seu projecte i experiència i els 20 posteriors estaran dedicats al debat. Les inscripcions estan obertes i tenen un cost de 10 euros. Les inscripcions es poden realitzar a través del web: www.ideaigualada.cat

Les Jornades IDEA 2016, Igualada Disseny En Acció, de la mà de disseny=igualada, estan formades pels pitchings i per tres workshops, sessions de treball on els dissenyadors treballen en un projecte que proposa una empresa determinada. Totes les activitats es desenvoluparan a l’Adoberia Bella, excepte el workshop dedicat al Motor que tindrà lloc al Campus Motor.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta