La jornada solidària ‘Vilanova Acollidora’ destina 300 euros en favor dels refugiats

48

Les entitats organitzadores de la jornada solidària “Vilanova Acollidora” han fet una valoració molt positiva del cap de setmana monogràfic dedicat als refugiats que van portar a terme el primer cap de setmana d’abril. No només destaquen el fet d’aconseguir involucrar diferents entitats en les jornades, sinó també el fet d’haver aconseguit recaptar 300 € que aniran destinats a la Creu Roja i als seus projectes cap als refugiats.

El programa d’activitats es va iniciar dissabte, dia 1 d’abril, a l’Escola Marta Mata, amb una tertúlia que va iniciar-se a partir d’una xerrada d’Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya, i del vilanoví Carles Duran, que va parlar de la seva experiència en el camp de refugiats EKO autogestionat per voluntariat.

L’endemà diumenge, va començar amb una caminada popular fins als “Esgavellats” i ja de tornada, a la mateixa Escola Marta Mata, es van fer diferents activitats, així com algunes lectures compartides parlant de la problemàtica que tenen els refugiats a Europa.

Les entitats que hi van col·laborar van ser; Tatanka, Unión Cultural Extremeña, Compartim Ciutadania, ANC Vilanova del Camí, Colla Sardanista, Club Esportiu Anoia, Vilanova Comerç, Sweet India, AMPA Joan Maragall, i una aportació de Supermas.