La jornada de donació de sang a la Torre de Claramunt recull 30 donacions

8

El passat divendres 17 de novembre, va tenir lloc al Centre Social Sant Joan Baptista de la Torre de Claramunt, una campanya per donar sang impulsada pel Banc de Sang i Teixits de Barcelona i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Les extraccions es varen realitzar a la sala gran del centre social. Es van poder realitzar 30 donacions però van acudir al centre més persones que per causes diferents no van poder fer la donació. Cal recordar que no assolir el pes mínim, de 50 quilos, haver viatjat recentment a determinats països o bé haver-se fet un tatuatge fa poc són motius que impedeixen les donacions.

La necessitat de sang és constant i a Catalunya cada dia es necessiten tres donacions per poder atendre els malalts que en necessiten, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions. Per això, els responsables del Banc de Sang i Teixits conviden a la ciutadania a donar sang més d’una vegada a l’any. En concret, les dones poden donar-ne tres vegades l’any i els homes, quatre.