28.7 C
Igualada
Dimarts, agost 9, 2022

Jordi Cuadras: “Igualada té moltes més possibilitats de les que, avui, s’estan posant damunt la taula” (2a part entrevista)

En aquesta segon entrega de l’entrevista a Jordi Cuadras, el candidat a l’alcaldia explica algunes de les seves propostes per la ciutat d’Igualada. En aquest enllaç podeu veure la primera part de l’entrevista.

Quines propostes proposes?
És evident que es necessita un nou Poum. L’actual és de 1985 i és inadmissible que continuï en ple segle XXI. Els immobilistes s’hi senten còmodes, però els inconformistes com jo, de cap manera. Aquest nou pla ha de preveure un nou oxigen al barri del Rec, un espai que té una oportunitat única i que no tenen ciutats com la nostra. Hi ha molt sòl sense utilitzar. L’obertura al mar que va fer Maragall a la Barcelona olímpica és per a nosaltres l’obertura al sud de la ciutat. Naturalment el Poum ha de ser per a tot Igualada, no només pel Rec, però el que passi allí haurà de servir per a reinventar-nos.

La zona de la vila olímpica de Barcelona era un espai abandonat o amb molta pobresa. El Rec està tot urbanitzat. Qui ha de pagar la transformació?
S’ha de poder pagar a partir de les plusvàlues que generi la requalificació urbanística del sòl. Ara no s’hi pot fer res més que indústria. Una requalificació pactada amb els propietaris permetrà més atractius per a fer una reconversió del barri i de les seves finques.

L’habitatge preocupa a molta gent. Què proposa?
Una política agosarada en termes d’habitatge. Tothom que vulgui viure a Igualada ha de poder viure a Igualada i no només això, sinó que si hi ha inversió en habitatge, també ajuda a regenerar espais. Mira el barri de Sant Agustí. Pràcticament no hi ha comerç. Una política ferma d’habitatge per a que torni la gent a viure en aquell barri generaria indirectament que locals que ara estan buits, tornessin a omplir-se. S’ha de reactivar la Promotora Municipal d’Habitatge i fer accions per motivar la rehabilitació.

Defenses molt la unitat de la Conca d’Òdena. De quina manera hauria de ser?
Hauríem de saber veure que hi ha una oportunitat per fer d’Igualada la ciutat més important del centre de Catalunya. No em fa por fer-nos grans i ser una ciutat potent a Catalunya. De quina manera hauria de ser s’ha de parlar amb totes les ciutats de la Conca, però partir de que aquesta podria ser la meta és un diagnòstic que s’hauria de compartir.

Quin ha de ser el paper de la societat civil?
Hauria d’actuar com a looby potent amb idees i polítiques pròpies per a pressionar al govern de torn. Fa anys havia passat, això, a Igualada. La ciutat la fem tots, també des de les entitats. Se’ls hi ha de donar protagonisme.

Ara no el tenen?
En el passat el van tenir, i molt potent. I és bo que sigui així.

En la teva conferència no vas parlar del moment que viu Catalunya. Si ets alcalde, la pancarta que hi ha al balcó de l’Ajuntament la deixaries, o la trauries?
Serè l’alcalde de tots. Tothom s’ha de poder sentir còmode a Igualada, independentistes o no. Crec que prou feina tinc en bastir un projecte col·lectiu per Igualada com perquè m’hagi de posar en altres debats. D’altra banda penso que la presó preventiva en aquest cas no té cap sentit, i que aquesta gent no hauria de ser en presó, és desproporcionada i possiblement injusta en aquest moment del procés judical. Hi ha d’altres eines.

Independentista, o no?
Vull el millor per Catalunya. Si el millor és la independència, molt bé, però de moment no s’ha demostrat que el país estigui millor avui que fa cinc o deu anys.

Quin seria per a tu el millor resultat real de les eleccions?
Em presento per guanyar i ser el proper alcalde d’Igualada. Aquest és l’objectiu.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Unió de Pagesos demana el soterrament dels projectes de línies d’alta tensió

Representants d’Unió de Pagesos i veïns dels termes d’Òdena, Jorba i Vilanova del Camí es van reunir la setmana passada amb una representació de...

La vilanovina Laura Martínez fitxa pel Levante Las Planas i debutarà a primera divisió

La vilanovina Laura Martínez ha fitxat pel Levante Las Planas de Sant Joan Despí i aquesta propera temporada, amb 23 anys, debutarà a la...

Jordi Badia completa el repte solidari de viatjar d’Itàlia a Noruega en bici

Després de 15 dies de pedalar i de recórrer 3.800 quilòmetres, l'alcalde de Calaf, Jordi Badia Perea, va creuar dissabte la línia de meta...

“L’assignatura pendent de l’esport igualadí és tenir un equip de futbol sala”

Entrevista a Bernardo Simón, àrbitre de 1a divisió Nacional de Futbol Sala i Delegat de la Delegació Anoia, Baix Llobregat i Penedès-Garraf Soc el Bernardo...

Diagnosi tecnològica per a Santa Margarida de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha rebut una diagnosi tecnològica, que té per objectiu elaborar una anàlisi de la situació actual de l’ajuntament...
Compartir