Jorba, primer municipi de Catalunya que dedica un carrer a l’1 d’octubre

180

El municipi de l’Anoia passa a ser el primer a dedicar un carrer al dia en que va celebrar-se el Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya. La proposta va ser aprovada per unanimitat al ple del 25 d’octubre.

El carrer, creat arran del projecte d’urbanització de la zona de sota el barri de la Creu de Sant Pere de Jorba, on es troba ubicat el complex de BonÀrea, encara restava sense nom.

La proposta va ser aprovada per unanimitat al ple municipal del dimecres 25 d’octubre amb els vots favorables dels cinc membres de l’equip de govern, d’Esquerra Republicana de Catalunya, així com el del regidor del PDeCAT, segons ha confirmat l’alcalde del municipi, David Sànchez.

L’alcalde, alhora que regidor de l’àrea de participació, ha destacat que l’1 d’octubre va evidenciar “la voluntat de la ciutadania, d’expressar-se democràticament davant les urnes, sobre un tema cabdal: quin ha de ser el futur del nostre país”. Afegeix que “va ser possible gràcies a l’enorme coratge i esforç que van demostrar els veïns i veïnes de Jorba, defensant el col·legi i l’urna mateixa, davant els intents per frustrar-ho per part de l’estat espanyol”.

El carrer encara no disposa de les plaques amb el nou nom tot i que l’Ajuntament preveu la seva instal·lació en breu.