Joan Tardà, a 'La Veu': "El 20D el Dret a Decidir ha guanyat de totes totes"

49

Joan Tardà

El número dos d’Esquerra Republicana de Catalunya a Madrid, Joan Tardà, ha escrit un article per a La Veu de l’Anoia titulat “Si hi ha acord i Govern, no hi ha fre al procés”. Tardà assegura que els resultats de les eleccions generals de diumenge passat són “bons per al procés sobiranista”.

El líder republicà considera que la suma dels “els escons independentistes i els autodeterministes” evidencien “la derrota dels partidaris de l’estatu quo”. Per Tardà, “l’independentisme de dretes i d’esquerres i l’esquerra favorable a donar veu a la ciutadania catalana perquè decideixi en seu futur en referèndum han guanyat, alhora que s’ha palesat un gir social rotund cap a l’esquerra”.

El diputat d’Esquerra apunta que els resultats haurien estat millors si no s’hagués instal·lat la idea que “no se’ns hi ha perdut res, a Madrid” o la de traslladar el vot a Podemos “perquè ens lliuraran, a canvi, el referèndum”. Un referèndum que el republicà considera “una veritable quimera”.

Pel que fa a la situació a Catalunya, Tardà alerta del perill que la CUP es despengi del procés constituent en l’assemblea del dia 27 de desembre i no fos possible formar Govern: “si això passés, la ciutadania  que majoritàriament votà 27-S independència podria sentir-se decebuda i  enredada. I tothom ho pagaria car”.

Podeu llegir l’article sencer de Joan Tardà a La Veu de l’Anoia d’avui.