Les JERC Igualada tornen a demanar beques per estudiants universitaris

69

Les joventuts d’Esquerra reclamen que el govern d’Igualada encapçalat per Marc Castells “comenci a treballar d’una vegada a favor del jovent igualadí” i que obri una línia d’ajudes econòmiques als universitaris i estudiants de grau pel proper curs. La proposta de JERC i ERC passa per incloure dins de la beca els estudiants d’FP, destinar una partida pressupostària fins als 350.000€ i oferir unes beques transport d’entre “916€ i 183€ al 80% dels estudiants d’Igualada, depenent del seu nivell de renda familiar”. Per tal de fer possibles les beques, les JERC, conjuntament amb ERC, van redactar i fer arribar al govern les bases que eren “100% viables i aplicables” malgrat “no rebre cap resposta per part de l’ajuntament”, lameten.

Per això les JERC demanen que “com ha passat amb la Hispano, el govern admeti que s’ha equivocat, que l’alcalde deixi el seu orgull a banda i faci d’una vegada les beques que els joves d’Igualada necessiten” ja que “és absolutament i totalment viable”.

Les JERC recorden que el govern “ha mentit reiteradament canviant l’excusa cada cop que es feia públic que el que deien no era cert”. Primer el govern de la ciutat assegurava que no podien tenir accés al nivell de renda familiar a l’hora de donar les ajudes, però segons les JERC es va demostrar que “ho podien demanar ja que quan un estudiant demana una beca del Ministeri o de la Generalitat precisament demana a l’AGAUR un informe de renda familiar per saber la quantitat que podrà rebre” i per tant “l’ajuntament podia fer servir el mateix informe que l’estudiant demana obligatòriament a l’AGAUR”. Posteriorment el govern de Castells va assegurar que “no tenia prou personal per fer-ho malgrat que l’ajuntament sigui l’empresa més gran d’Igualada” i les JERC van recordar que “ajuntaments com Vilanova ho fan amb una sola persona”. Després el govern de CiU assegurava que “donar beques a universitaris era incompatible i podria fer perdre a l’estudiant en qüestió altres beques com la de la Generalitat i del Ministeri” però les JERC van recordar que “jurídicament això només és així si les beques en qüestió tenen la mateixa finalitat que les del Ministeri o de la Generalitat, però canviant la finalitat de les beques municipals ja es solucionava, com fan molts municipis catalans”. A més a més les joventuts d’esquerra van aportar un correu electrònic de l’AGAUR (l’ens que gestiona les beques universitàries i de formació professional) en què “desmentia la versió del govern i certificava la total possibilitat d’un alumne per demanar més beques sempre i quan no tinguessin per objecte la mateixa finalitat” i les JERC van aportar un informe jurídic d’un advocat especialista en dret local que “així ho acreditava”.

Les JERC estan segurs que “finalment” el govern igualadí “recapacitarà” i “com ha passat en molts altres temes, acabaran fent el que demanem però sense reconèixer-ho públicament”.