Les JERC Igualada demanen explicacions a l’Ajuntament sobre les beques universitàries

181

Les JERC Igualada demanen saber exactament què ha passat amb les beques que l’alcalde Marc Castells, i el seu govern, va prometre fa un any i que han acabant sent molt menors del que s’havia promès. Tal i com ha reconegut el govern municipal, dels 50.000€ que s’havien de destinar aquest curs per ajudar als joves universitaris de la ciutat finalment només se n’han destinat 13.000€, un 76% menys del promès. Les joventuts republicanes asseguren que “els 50.000€ per 850 estudiants ja ens semblava poc ja que només representava el 0,1% del pressupost total de l’Ajuntament, però 13.000€ és realment una broma de mal gust”.

imatge_jerc-veuanoia
Les joventuts d’Esquerra denuncien que “si bé és cert que es va fer un anunci mediàtic i pompós d’aquesta mesura, tal i com estem acostumats, quan era l’hora de la veritat i s’obria el període per demanar aquestes beques l’Ajuntament no va fer gens de publicitat ni ho va donar a conèixer a la ciutadania”. Les JERC atribueixen a aquest motiu, a més de “l’excés de burocratització del procés per demanar-ho i la incompatibilitat amb d’altres beques ja existents” el fracàs d’aquesta ajuda. Insisteixen en què l’Ajuntament ha “d’esforçar-se” per ajudar als joves i a les seves famílies, i més “en un context de crisi com l’actual en el que els preus dels cursos universitaris han assolit uns preus altíssims” i són “els més cars de tot l’estat espanyol”. Els joves republicans demanen “compromís per part de l’Ajuntament amb el jovent de la ciutat” i que “més enllà de fer anuncis que després no compleixen, es posin a treballar per promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés als estudis”. També consideren “increïble” que els 37.000€ que finalment no s’han invertit en beques s’hagin destinat a pagar altres “esdeveniments de la ciutat no relacionats amb el jovent”. Afirmen que “si realment el govern estigués al costat dels joves i de les seves famílies haurien buscat alguna manera per destinar aquests 37.000€ en benefici dels joves”.
De cara al curs vinent les JERC volen que el govern municipal i l’alcalde Marc Castells es “comprometin” a fer-ho “bé” i a apostar “de debò pel jovent de la ciutat”. Això passaria, segons els republicans, per incloure dins de la beca els estudiants de Formació Professional, augmentar la partida pressupostària fins als 350.000€ i oferir unes beques transport d’entre “916€ i 183€ al 80% dels estudiants d’Igualada, depenent del seu nivell de renda familiar”.